1
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Antalya 26 °C

AŞK RÜZGARLARI

Teslime Tosun

Muratpaşa Belediyesinin imar yolsuzluğunun yargı süreci başlıyor. Hayırlara vesile olsun.

Bir belediyenin İmar Müdürlüğündeki, müdüründen, en alttaki işçisine kadar hepsi yolsuzluğa bulaşmakla itham ediliyor.

Tabikine de müthiş zeki, dürüst, halka hesap verebilen, CHP içinde örnek gösterilebilecek bir belediye başkanlığı yapan ve 11 yıldır belediyeyi yönetip, belediyenin her köşesinden, her şeyinden haberi olan Başkan Ümit Uysal’ın maalesef imar müdürlüğündekiler 12 katlı binayı yasal hale getirmek, 10 kat kaçağı Photoshop’la 2 kata düşürmelerinden, bu olanlardan hiç haberi olmamış!

Yoksa sütte leke olur, ama başkanımda leke olmayan karakter abidesi, belediyeciliğin, siyasetin kitabını yazacak kadar bilgili Ümit Uysal başkanım asla bunlara müsamaha göstermezdi.

Ama ne yapacaksın haberi olmamış!

Elbette suçları mahkeme kararı ile sabit değildir ve mahkemeden belki de beraat ederek çıkacaklardır.

Bırakın Antalya’yı Türkiye’nin sayılı ceza avukatlarından Süleyman Çalıkuşu’nun her stajer avukatına izlettirdiği “Collini davası” filmi vardır. Av. Çalıkuşu stajerlerine buradaki bir diyaloga dikkat çeker “Açık denizlerde ve mahkemelerde ne olacağını kimse bilemez”

Bir bakarsın yargılama sırasında deliller, ifadeler değişir beraat edecek olan müvekkilin, ceza almıştır, bir bakarsın ceza alacak sanık beraat edebilir.

Muratpaşa Belediyesindeki imar yolsuzluğu iddialarına geri dönecek olursak bu bir skandaldır, ahlaki olarak çürümüşlüktür.

İçlerinde bir tane bile memur, işçi yok muydu acaba “Kardeşim ben böyle bir şeye bulaşmak istemiyorum. Aldığım maaş bana yeter” diyen

Yargılananlar arasında Başkan Ümit Uysal’ın imarı teslim ettiği emmioğlu Mehmet U., yıllarca İmar müdürlüğü yapan Tuna H.Y., Deniz D. gibi Muratpaşa Belediyesi, imar müdürlüğünde görevli benim sayabildiğim 20 personel, TCK 204/2 ve TCK 257.ci maddeleri gereği ‘Zincirleme Olarak Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği ile Zincirleme Olarak Görevi Kötüye Kullanma’ suçlamalarından dolayı 3 yıl ile 12 yıl arasında değişen ceza istemi ile Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış.

 

2 KAT RUHSATLI YERE 12 KATLI BİNA YAPILMIŞ!

İddialara arasında neler yok ki!

2 kat yapmak için ruhsat alınan yere 12 kat bina dikmişler ve iddiaya göre bunu tüm denetimler bittikten sonra yapıyorlar.

Peki 12 katlı bina nasıl 2 kata indiriliyor ve denetimler sırasında hiç mi görülmedi diyeceksiniz?

İddianameye göre 12 katlı binanın fotoğrafını çekiyorlar, fotoshop’la 2 kata indiriyorlar. Başka bir yerde çatı katına aynı şeyi filan yapıyorlar.

Durun savcılığın hazırladığı iddianamenin o bölümünü size tam olarak vereyim, kendiniz okuyun.

“Muratpaşa ilçesi Bahçelievler mahallesi 1016 ada 01 parselde bulunan bina ile Muratpaşa ilçesi Bahçelievler mahallesi 1016 ada 16 parselde bulunan bina ve ayrıca Muratpaşa ilçesi Zerdalilik mahallesi 1775 ada 01 parselde bulunan binanın projeye aykırı ve kaçak olarak yapıldığının ve daha sonrasında belirtilen yerlerde inşaa edilen binalara ilişkin olarak düzenlenen İş Bitirme Tutanağı ve Kullanma İzin Belgelerine photoshop yöntemi ile resim eklenmesi suretiyleinşa edilen yapıların projeye uygun inşa edilmiş gibi gösterilerek haksız kazanç elde edildiğinin.

Yine Muratpaşa ilçesi Güzeloba mahallesi 5982 ada 04 parselde bulunan yapı ile ilgili olarak esasında binanın iki kat olması gerekirken on iki kat bina inşa edilebilmesini sağlayacak şekilde 3194 sayılı İmar Kanunu md. 32'ye aykırı olarak yapı ruhsatı verilmesi olayı” diye devam ediyor suçlar ardı ardına sıralanmış.

4-5 ayrı çok göze batan yerler ele alınmış.

NE İÇİN GÖZE ALMIŞTIR?

Peki bir imar müdürü, bir sorumlu, bir mimar, denetçi veya imar müdürlüğündeki işçi 2 kat ruhsat alınıp, 12 kat bina yapılan bir imar yolsuzluğunu sadece ve sadece binayı yapan mütahitin para kazanması için mi her şeyi göze alarak imza atarlar?

O Photoshop’u boş yere mi yaptılar?

Sahte belgeyi, mütahitin babasının hayrına mı yaptılar?

Bence MASAK’ın bu arkadaşların, en yakınlarının, selam verdiklerinin son yıllardaki tüm mal varlıklarının araştırması gerekiyor.

 

AZICIK GIYBET!

NOT: Bu günlerde Muratpaşa Belediyesinde aşk rüzgarları esiyormuş. 2.’ci, 3.’ncü baharını yaşayanların Harley-Davidson hayranlıkları artmış! Avrupa’nın aşk şehirleri olarak bilinen bölgelerine motorcu sevgililer ile gitmek bence harika bir aşk eylemi.

İnsanların özel yaşamları beni pek ilgilendirmez amaaaaa,

Yukarda Allah var.

Kıskanmadım, ah keşke bende böyle kör kütük aşık olabilsem, Avrupalara aşk tatillerine gidebilsem demedim değil. Hasetlik yapmadım desem yalan olur.

 

Bu yazı toplam 3488 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.