1
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Antalya 26 °C

AYIRIM YAPMAYIN

Teslime Tosun

 

Ay bazı CHP’lilere gülmekten kendimi alamıyorum. Elbette benim gibi ortalama zekaya sahip her vatandaş da mukayese edince onlar da gülüyordur eminim.

Şimdi size kısaca yazayım da neden güldüğümü anlayın.

Çoluk, çocuk ve özellikle regl dönemindeki kadınlara saldıran başıboş köpeklerle ilgili yasa çıkıyor biliyorsunuz. Oturduğu sofralarda pirzola yiyen, seçim dönemi kasap kasap gezen, rakı sofrasında balıktan vazgeçemeyen, ama sadece köpekleri hayvan zannedip köpeğe büyük bir kutsal varlık payesi verip adeta köpeğe tapınan bazı CHP’li milletvekilleri hemen buldukları bir başıboş köpekle fotoğraf çektirip “Yasaya hayır” diyorlar.

Efendiler, hanımefendiler siz elit semtlerde, korunaklı evlerinizde otururken, milletin çoluğu çocuğu çeteleşmiş başıboş köpeklerle can derdine düşmüş. Milletin çocuğu sabah okula gidemiyor, kendisi akşam işten dönemiyor.

Neymiş “kısırlaştırıp sokağa bırakılacakmış! Öyle mi?

Sosyal medyada bir ses kaydı vardı, hacı amcanın birisi belediye yetkililerini arıyor sabah namazında kendilerine saldıran köpekleri şikayet ediyordu. Belediye görevlisi “Sorunu çözüyoruz. Sokak hayvanlarını kısırlaştırıyoruz” diyor.

Hacı amcadan efsane cevap, “Köpekler bizi şey etmiyor, ısırıyor, ısırıyor” diyordu.

Köpekler millete tecavüz etmiyor, ısırıyor, dişliyor, çocukların, insanların etlerini yiyor sayın CHP’li vekiller

Ha bu arada CHP’li belediyelerin hepsi karafatmacanlara, sivrisinekcanlara, karasinekcanlara, farecanlara yıllardır ötenazi uygulayıp soy kırım yapıyorlar.

Bunlara da itiraz etseniz ne olur?

Köpek hayvan da b.k böcüsücan hayvan değil mi?

Ayırım yapmayın lütfen.

Alın elinize Farecan, karafatmacan veya b.k böcücanı onlar da bir kare poz vermenizi bekliyoruz.

Ha unutmadan mecliste parti ayırt etmeksiniz kaç milletvekilinin kedi-köpek maması üreten fabrikası var? Veya ortaklığı var?

Sokakta başıboş kedi-köpek besleyenlerin çoğuna bakın. Misal Antalya’dan örnek vereyim.

Örneğin Lara’da oturuyor. Pahalı spor kıyafetleri ile öğleye doğru evden çıkan hanımefendi, ultra lüks arabasının arkasına biraz mama, çiğ etleri, tavuk kemiklerini dolduruyor. Doğruca gecekonduların, dar gelirli grupların oturduğu semtlere doğru yol alıyor.

Bulduğu her yere çiğ etleri atıyor. Orası bir başkasının kapısının önüymüş, o evde yaşayanların sağlıkla ilgili sorunları olabilecekmiş hiç umurlarında değil.

Buna itiraz eden vatandaş “Alın lütfen kendi evinizin önünde besleyin” diyenlere ellerindeki cep telefonunu çıkarma hızı, efsane kovboy ‘Buffalo Bill’lin belindeki silahı çekme hızından daha hızlılar.

Başlıyorlar karşısındaki insanı tahrik etmeye ve çekime.

İnsanların haklı itirazlarını bir anda kavgaya dönüştürüp sosyal medyaya koyuyorlar ve başlıyor kedi-köpek mamasının trolleri saldırmaya.

Ardından ‘Bu canları beslemek için şu ibana para atın’ gelsin milyonlar.

Amaaaaaaa sonunda devlet bu işe el attı.

MASAK Kedi-köpek lobisinin para trafiğini açıkladı geçenlerde.

Aralarında kedi-köpek maması üreten firma sahipleri, 2.’ci, 3.’cü derecedeki yakınları, çalışanları, veterinerler toplanıp çeşitli isimlerde  hayvan koruma dernekleri kurmuşlar.  MASAK sadece 21 dernekte yaptığı para trafiği araştırmasında bağış, tedavi masrafı adı altında milyonlarca liranın kedi-köpeklere değil kendi ceplerine yani zimmetlerine geçirdiklerini tespit etmiş.

Kedi-köpek mama lobisi bu günlerde çok hareketli.

Kıskaçlarına aldıkları ve bütçelerine göz diktikleri belediye başkanlarını da işin içine sokmaya çalışıyorlar.

Sayın belediye başkanları bunlar bir avuç elit ve sosyete insanlar. Bunların çoğu mama lobisinin kadrolu elemanları veya sahipleri. Bunların sosyal medyada trollerle birlikte kopardıkları tantanaya aldanmayın.

Bu yasa çıkmadan önce onlarca anket yapıldı. Bu anketlerin yüzde 80’ni başıboş köpeklerin toplatılması ve uyutulması için oy verdi.

Eğer bunlara bir kere boyun eğerseniz inanın kurtulamazsınız.

Benden söylemesi. ..

Haaa eskiden peyzaj ve mevsimlik çiçeklerden çok açık kapatılırdı. Sayıştay sorunca “Çiçekleri dikdik. Mevsimi geçti söktük” muhabbeti vardı.

Şimdi bu işe bir de başıboş köpek maması eklendi.

‘Köpek maması aldık. Yediler, bitirdiler” diyecekseniz veya bazı veterinerleriniz bazı mama firmalarıyla çalışıyor diye bu yasaya karşıysanız ve ötenaziyi uygulamayız diyorsanız, bir gün o da patlar.

Türkiye’de hiç düzen senelerce tıkır tıkır gitmez. Mutlaka arada devlet uyanır ve çomak sokar haberiniz olsun.

Bu yazı toplam 1751 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.