1
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Antalya 26 °C

BU SEÇİM KADERLERİNİ BELİRLEYECEK

Teslime Tosun

Bu gün Türkiye Şoförler Odaları federasyonu olan TŞOF’un olağanüstü genel kurulu var.

TŞOF’un Türkiye’nin dört bir yanında dinlenme tesisleri, otelleri olan bir üst kuruluş.

Daha aklınıza gelmeyecek yerlerden geliri olan bu federasyonu büyük bir holding gibi düşünün.

 

TŞOF’un başında uzun yıllardan bu yana Fevzi Apaydın var.

Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’da federasyonda uzun yıllar soyunca görev yaptı. Apaydın’ın vazgeçilmez destekçilerinden birisidir. Hatta rüşvet suçlamasıyla cezaevine girdiğinde Apaydın, Mehmet Ali Alkan’ın savunması için federasyon avukatlarını seferber etmişlerdi.

Ancak bu dönem Mehmet Ali Alkan’ın yerine Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin’in federasyonda yer alması olaya farklı bir boyut kazandı.

Zira Alkan, her an ‘İrtikap’ suçundan cezaevine girebilir.

Peki TŞOF seçimlerin yapılmasına 1.5 yıl kalmasına rağmen Ankara İstinaf Mahkemesi neden olağanüstü seçim kararı almıştı?

Başkan adaylarından Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği başkanı ve daha önce TŞOF’da başkan vekilliği yapan Mehmet Yiğiner’in yaptığı açıklamalara göre aralarında kendisinin de ve Mehmet Ali Alkan’ın da bulunduğu dönemlerde tamı tamına 111 defa yolsuzluk yapılarak toplamda 105 milyon paranın iç edildiğini iddia ediyor.

Yiğiner’in yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı iddiaları ve somut belgeleri toplayarak aralarında federasyonda yönetim kurulunda bulunan 11 kişi hakkında Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesine dava açmış bulunmakta.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı yazılı açıklama ile yolsuzluk olayını inkar etmiyor, ancak olayın müsebbibinin Avukat Burcu Gökdağ olduğunu iddia ediyor.

İşte yazılı açıklamalardan bir bölüm. “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunda, Avukat olarak görev yapan sanık Burcu GÖKDAĞ, uzun süre kurumda görev yapması nedeniyle kurduğu iyi ilişkiler ve avukatlık mesleğine duyulan güveni kötüye kullanarak, kesinleşen mahkeme kararları gereğince ödenmesi gereken borçlar nedeniyle kurum muhasebesinden aldığı avansları icra dosyalarına yatırmadığı, sahte icra tahsilat makbuzları düzenleyerek kuruma ibraz edip avansı kapattığı, aldığı avansları zimmetine geçirdiği, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediği bizzat Federasyon yetkililerince tespit edilmiş ve 1.12.2022 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

10.1.2023 tarihinde tutuklanan sanık hakkında Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde Federasyon çalışanlarını aldattığı, avukatlık mesleğini kullanarak Federasyonu Dolandırdığı, 19.318.037.80 TL uhdesine geçirdiği tespit edilmiş, yapılan yargılama sonunda 12.1.2024 tarihinde nitelikli dolandırıcılık suçundan dolayı 10 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilmiş, hukuki süreç bu şekilde tamamlanmıştır.

Ticaret Bakanlığı Müfettişliğince başlatılan inceleme sonucunda soruşturma raporu düzenlenmiş, 2014-2022 yılları arasında görev yapan Federasyon Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterlik ve Muhasebe biriminin Sanık Burcu GÖKDAĞ’ın Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işlediği dönemde görevlerini ihmal ettikleri, bu nedenle haklarında TCK 257. Maddeye göre işlem yapılması talep edilmiştir” Diyor.

 

Şimdi Antalya ekibi olarak Mehmet Ali Alkan yine TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’ın yanında yer alacağını beyan ederek yönetimiyle birlikte yollara düştü.

Bu dönem federasyonda Antalya’yı temsil eden Servisçiler Oda Başkanı Süleyman Şahin’in de Mehmet Yiğiner’i desteklediği belirtiliyor.

Bu arada olağanüstü genel kurulda yeniden aday olacağını açıklayan 83 yaşındaki Fevzi Apaydın, 1.5 yıl sonra yapılacak Olağan Genel kurulda ilerlemiş yaşı nedeniyle aday olmayacağını açıklayacağı belirtiliyor.

Bu gün yapılacak olağanüstü genel kurulda yeniden Fevzi Apaydın kazanırsa, Mehmet Ali Alkan’da kazanmış olacak ve farklı bir yoldan ilerleyecekler.

Eğer Mehmet Yiğiner Kazanırsa Süleyman Şahin’in Ankara’daki macerası devam edecek demektir.

Bu yazı toplam 2100 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.