Prof. Dr. Özkan, geleneksel el sanatları, giyim, grafik tasarım, kuyumculuk gibi farklı alanda faaliyet gösteren ve kültürel kimliğin gelecek nesillere aktarılması için çalışan Olgunlaşma Enstitüsü'nün geçmişten geleceğe köprü kuran bir kurum olduğunu vurguladı.
5 yıldır kutlanan ve bu yıl üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek Antalya’nın fethi programlarına da Selçuklu kostümleri, plaket ve sertifika düzenlemeleri gibi konularda Olgunlaşma Enstitüsü'nün destek verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, Emine Erkal’ın şahsında tüm kurum ekibine teşekkür etti.
Rektör Özkan ziyarette Antalya'nın Fethinin 814'üncü yılı etkinlikleri hakkında da bilgi verdi. Pandemi şartlarında bu yıl da etkinliklerin devam ettiğini vurgulayan Rektör Özkan, "Bu yıl pandemiden dolayı 3-5 Mart tarihlerinde programlar online yapılacak. 5 Mart Cuma günü 10.30’da ise üniversitemizde protokol katılımıyla yapacağımız panelimiz Kanal V ve üniversitemizin YouTube kanalından canlı izlenebilecek. 'Toprak, Su, Medeniyet: Antalya' başlıklı panelimizde de vurgulayacağımız üzere, dün de bugün de yarın da Antalya medeniyetlerin kavşak noktasıdır ve bu medeniyet tüm varlığıyla bizimdir" dedi.
Fetih tarihi olan 1207'ye atfen 5 Mart Cuma günü saat 12.07'de sosyal medyada bir kampanya başlatacaklarını da belirten Rektör Özkan, "Aralarında ünlü oyuncular ve sporcuların da olduğu isimler 5 Mart Cuma günü saat 12.07’de #Antalya1207 etiketiyle fetihle ilgili kutlama mesajları yayınlayacak. Sevgili Antalyalıları da bu yıl pandemi nedeniyle sokaklara yansıyamayan fetih coşkusunu sosyal medyaya taşımaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, günün anısına Rektör Özkan'a seramik Yörük başı çalışması hediye etti. Erkal ve Yeşilgöz'e ziyaretlerinde Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu da eşlik etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.