1
  • BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • Antalya 23 °C

FREKANS DEĞİŞİKLİĞİ İŞE YARAMIŞ

Teslime Tosun

Geçenlerde Ak Parti İl Başkanı Sayın Ali Çetin’e seslenmiş, kısaca “Nerdesiniz siz?” diye seslenmiştim.

Dün Ak Parti İl Başkanı Sayın Ali Çetin, sağına Antalya milletvekillerinden Kemal Çelik ve İbrahim Ethem Taş’ı, soluna Tuğba Vural Çokal ile Mustafa Köse’yi yanlara il yönetimindeki başta medyadan sorumlu il başkan yardımcısı Ali Bulut’u alarak basın toplantısı yaptı.

 

Gözlemime göre Ali Çetin, vekiller ve yönetimdeki Ak Partililer üzerlerindeki seçimin motivasyon bozukluğunu atmışlar, çok başka bir frekansa geçmişler.

Ali Çetin’in maşallahı var Büyükşehirden girdi, 18 ilçeden çıktı.

Muhittin Böcek’e yönelik “Bu kentin sıkıntılarından bihaber, çözüm üretmez, proje ortaya koymaz. Elektrik faturasını geçen fahiş su faturaları, su kesintileri almış başını gidiyor. Ulaşımda insanlar trafik nedeniyle bir yerden bir yere gidemez durumdalar. Toplu ulaşımda saatlerce gelmeyen otobüsler nedeniyle Antalya'lı sosyal medyadan haklı isyanını dile getiriyor. Böcek’in Büyükşehir başkanlığı yaptığı 66 aydır ne taşınan ne taşıyan mutlu değil. Kendinize gösterdiğiniz ilgiyi Antalya’ya da gösterin” diye kaydetti.

Çetin bir ara yükselerek “. Bugün hizmetlerle konuşmak isterdik. Ama maalesef hizmet yok. İcraat yok. Algı çok. Görevinizi yapın sayın Başkan. İşinizin başına dönün. Şov yapmayın!” dedi.

“CHP’ye geçen tüm İlçe belediyeleri belediyelerinde borç batağında olduklarını belirterek şov yapıyorlar. Ama bunun bir nedeni var. Dün Ak Parti’de olan belediyeler iller bankasından nüfus oranına göre ne alıyorsa, bu gün aynı gelire sahipler hatta nüfus arttığı için aldıkları paralar daha fazla. Ama adamlar daha göreve gelir gelmez bunun çığırtkanlığını yapıyor ki, vatandaşa ‘Benden hizmet beklemeyin. Hizmet vermeyeceğim’ diyor.

Çetin soru cevap kısmında ayrıca belediyenin görevi olan ulaşımla ilgili Antalya halkının daha fazla mağdur olmaması için zaman zaman devletin üstleneceğini söyledi. Kepez üstündeki batı çevre yolunun bağlantı kavşağının ve Uncalı- Çakırlar yolundaki kavşağında izinlerinin tamamlandığını ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün en kısa sürede tamamlayacağını belirtti. Karayollarının kavşağın yapımında gecikmesinin belediyelerin üzerine düşen bazı prosedürleri yerine getirmediği için geciktiğini açıkladı.

 

Bir gazetecinin seçimi kaybetmekle ilgili sorusu üzerine “Bizim partimiz istişare partisidir. Uzlaşı, ahenk ve gönül yoldaşlığı partisidir. CHP’de aynı partinin iki belediye başkanının birbirine düşmesi gibi olaylar bizde yaşanmaz. Biz vatandaşımızın bize ne demek istediğini çok iyi anladık. Seçimi kaybettik diye (Trafoya kedi girdi) demedik. (Anadolu Ajansı maniplasyon yaptı) demedik. Sorumluluğu üzerimize aldık. Vatandaş bizi uyardı. Bizim 460 bine yakın seçmenimiz sandığa gitmedi. Bunun bir çok nedeni var. Biz bunları genel merkezimizle birlikte tek tek üzerinde durup çalışılarak tespitlerimizi raporluyoruz. Gerekli derslerimizi alıp yolumuza daha bilinçli ve daha donanımlı devam ediyoruz” dedi.

Bir ara biz gazetecilere de sitem ederek “Biz 6 ay boyunca kendisine süre verip bekledik. Çalışmalarını yapsın, söz verdiği projeleri başlatsın diye. Eğer hemen arkasından bunları söylemiş olsaydık (Daha yeni seçildi. Seçim sonuçlarını hazmedemiyorsunuz) diyeceklerdi. Ama artık süre doldu. Bundan sonra başta Muhittin Böcek olmak üzere tüm ilçe belediyeleri mercek altında. İlçe başkanlarımız her durumda basın toplantısı yaparak bunları halka duyuracaklar. Bu kadar vatandaşın sıkıntısı var medya olarak bunları dile getirmiyorsunuz” dedi.

Çetin’in açıklamaları daha yeni gündeme düşmüştü ki, Burdur’da Akdeniz Belediyeler Birliğinin toplantısında olan Muhittin Böcek’ten cevap gecikmedi.

Başkan Böcek “Yine dersine çalışmamış...

Antalya ve hizmetlerimizden bihaber olan AKP İl Başkanı Ali Çetin seçim yenilgisinden duyduğu mahcubiyetle bugün bir basın toplantısı düzenlemiş. 31 Mart seçimlerinde 20 belediyenin 18’ini kaybetmenin verdiği başarısızlık nedeniyle istifasını duyuracağını düşünmüştüm. Halkımızın teveccühü ile 'Herkesin Başkanı' olarak 4 dönem Konyaaltı, 2 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmış birisiyim. Gerçekleri çarpıtarak beni ve yol arkadaşlarımı karalamaya kimsenin gücü yetmez. Önce Antalyalı vatandaşlarımızın kararına saygı duyacaksınız, yenilgiyi hazmedeceksiniz.” Dedi.

 

Eh ne diyelim. Karşılıklı salvolar başladı.

Demek ki hakikaten frekans değişikliği işe yaramış 

Bu yazı toplam 1401 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.