1
  • BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • Antalya 24 °C

HALDIR-HAŞ

Teslime Tosun

Dün Büyükşehir meclisi vardı.

Aman Allah’ım CHP grup sözcüsü aldı eline mikrofonu, taaa 1071’deki Malazgirt savaşından başladı konuşmaya, daha ben ikinci cümlede “2024 yılına gelinceye kadar daha çok var” deyip fırladım yerimden kulise geçtim. Sadece o mu? AK Parti, MHP fark etmiyor. Grup sözcüleri aldılar mı ellerine mikrofonu kendilerinden geçiyorlar.

Bir saat sonra geldiğimde Selçuk Senirli, meclis üyelerine şiir okuyordu.

Türkiye gündemindeki olaylardan konuşmaktan saatlerce Antalya’nın meclis gündem maddelerine geçemediler.

Başkan Muhittin Böcek yine kurt siyasetçiliğini konuşturdu. Gelen eleştirileri bazen göğsünde yumuşatıp, bazen ses tonunun yüksekliğini ayarlayarak sloganvari konuşmasıyla CHP sıralarından bol bol alkış aldı.

Bu arada meclis üyelerine, bazı belediye başkanlarına yukardan şöyle bir baktım.

Allah sizi inandırsın üzerine kırmızı, yeşil, beyaz, sarı tişörtünün altına kot pantolonunu giyen gelmiş. Bir tek ayaklarında şıpıdık parmak arası terlikleri eksikti. Çoğu zaten 3-5 günlük kirli sakalıyla dolaşıyor.

Sanki Büyükşehir Belediyesi meclisine değil de, köy kahvesine 101 okey oynamaya gelmişler gibiydi.

Ya sizin kendinize yoksa bari Türkiye’nin 5. Büyük kenti olan Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisine saygınız olsun.

Hele Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın cırtlak kiremit kırmızısı tişörtüyle meclisin tam ortasında oturmasını görmeniz gerekiyordu.whatsapp-image-2024-09-11-at-07-03-04.jpeg

Ha bu arada hem meclis üyelerine, hem de meclisin kurumsal kimliğine uygun olarak giyinen yok muydu?

Gözüme çarpanları size söyleyeyim. Başkan Muhittin Böcek mesela. Sinekkaydı traşını olmuş, ceketi, kravatı ile janti idi. Bir belediye başkanına, makama yaraşır şekildeydi.

Mesela 6 yıldır mecliste hiç takım elbisesiz ve kravatsız katıldığını görmediğim Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz. Devlet terbiyesi ile yetişen Mehmet Ali Yılmaz’ın başkan olmadan önce başmüfettiş olarak görev yapıyordu. O’nu örnek alan Gazipaşa Meclis üyesi Ümit Çelik.

Veee dün gerçekleşen meclisin en şık giyinenlerinden birisi Önder Kurnaz'dı.

Hakikaten Sayın Önder Kurnaz, dün meclise katılanların içindeki en şık olan ikinci kişisiydi. Kendisini tebrik ediyorum.

Bu arada Önder Kurnaz ile Ümit Uysal aralarındaki buzları eritmişler. Kurnaz’ın ifadesine göre Ümit Uysal’ı makamında ziyaret etmiş ve başkan Uysal’a “Hangi göreve talipseniz sizi desteklemeye hazırız” dediğini ifade etti. 

Herkes kendini kurtardı; olan Hasan Şahin'e oldu. Ümit Uysal başkanla kafa kafaya verip, talimatları yerine getirmeye çalışırken hem ilçe başkanlığından oldu, hem de partisinden olacak gibi. 

Bak Hasan Şahin, hakkını teslim edeyim, bu kadar ucuza harcanmaman gerekiyordu.  

Neyse biz konumuza dönelim. 

Finike Belediye Başkanımız Mustafa Geyikçi’nin kendine has slim bir giyim tarzı var. Ben onun giyim tarzını azıcık Eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile şarkıcı Orhan Gencebay arasında bir yerde olduğunu görüyorum.

Çoğu meclis üyesinin haldır-haş giyindiği yerde, bürokratları da görmeniz gerekiyordu. Yeminle bazı müdürleri, bazı daire başkanlarını gören asla ‘Bu adam bir kamu kuruluşu olan Büyükşehir Belediyesinde daire başkanı, müdür, çalışan’ demez, diyemez.

Kimisini celep, kimisini kabzımal, kimisini de orta boy esnaf zannedersiniz.

Cem Oğuz hariç. Sayın Oğuz’u kravatsız veya tişörtle çok nadir görürsünüz.

Amaaan bir tişört, bir pantolonla günü geçiren bende sanki moda ikonu gibi fena ahkam kestim.

Siz bana aldırmayın.

Haldır-haşlığınıza devam edin

NOT 1: Antalya yazılı basın camiası uzun süredir dar boğazda. İflasın eşiğine gelen yerel gazete sahipleri bir araya gelerek 11 gazeteden 6’sını kapatma kararı almışlar. Kapatılan gazeteler basın-ilan kurumundan alınan reklamlardan düşecek. Bu nedenle kendi aralarında anlaşan gazete patronları, yayına devam edecek 5 gazetenin patronu bir araya gelerek, oluşturdukları fonla kapatılacak gazetelerin sahiplerine ücretini ödeyecekler.

Kapatılacak Gazetelerin listesi şöyle: İleri Gazetesi, Hürses Gazetesi, Körfez Gazetesi, Gerçek Gazetesi, Antalya Gündem Gazetesi ve Yüz yüze gazetesi.

Yayına devam edecek gazeteler ise Ekspres Gazetesi, Lider Gazete, Manşet Gazete, Yeni Yüzyıl Gazetesi, Son haber gazetesi olarak bildirildi.

Satışın ve basın ilandan düşürülmesinin ardından bazı gazete sahipleri internet haber sitesi olarak yayınlarına devam edeceği ileri sürüldü.

NOT 2: Antalya CHP Gençlik Kolları başkanlığı için kulis çalışmaları son hızla devam ediyor. 22 Eylül tarihinde seçim yapılacağı kararı alındığı ancak bunun hala ilan edilmediğinin altı çiziliyor. Çok bilmiş abilerinizin aklıyla tüzüğün arkasından dolanarak iş yapmaya kalkarsanız, o işlere dolanır kalırsınız haberiniz olsun gençler.

Bu yazı toplam 2435 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.