1
  • BIST 8709.38
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Antalya 19 °C

HERKES KENDİ YOLUNDA İLERLİYOR

Teslime Tosun

Dün kaleme aldığım yazımda Antalya gündemine döneceğimi söylemiştim ama daha önemli gördüğüm için bu gün yazımı yine ülke gündemine yönelik olarak hazırlayacağım.

 

Dün Türkiye Belediyeler Birliğinin toplantısı vardı. Bu toplantıdan sonra TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gazete, televizyon ve diğer gazetecilerle birlikte bir toplantı yaptı.

Bizim Antalya’dan Saniye Caran’da katip üye olarak görev almış. Gurur duydu.

  1. şükür ki, kadının peşinde yapışık siyam ikizi gibi gezen kocası da atlamamış kürsüye. Yoksa yüzlerce belediye başkanın karşısında nahoş kaçardı)

Neyse, sağ olsun Ankara basınında toplantıyı takip eden arkadaşlarım bilgileri aktardılar.

İşte bu toplantıda imamoğlu bence çok önemli açıklamalar yaptı.

CHP Kulislerinde kurultay için zemin yoklaması yapılırken, Özgür Özel ve ekibinin erken seçimi dillendirmesi parti içinde biraz sıkıntılı bir durum yaratıyor.

  1. ki, eğer erken seçim kararı alınırsa, CHP’de Kurultay yapılması imkansız hale gelecektir. Eğer Özgür Özel ekibi ile erken seçime gidilirse bu sefer tahmin edemeyeceğiniz kadar isim meclis veya parti dışında kalabilir.

İşte böyle bir ortamda gazetecilerden gelen CHP’nin erken seçim talebinin olup olmadığına yönelik soruya İmamoğlu kesin bir dille, bugün itibariyle önlerinde seçimi kazanacak bir iktidar olmadığını belirterek “Kaybederse bir tek muhalefet olarak biz kaybederiz, kendi hatalarımız, uyuşmazlığımız ya da hazırlıksız olmamızla kaybederiz. Buna fırsat vermeyecek muhalefet yapısını kurmak, toplumsal muhalefeti güçlü bir şekilde bir araya getirmeliyiz. İktidarın ulusal ve uluslararası alanda yarattığı tahribatı taşıyacak gücü yoktur, durumu idare ediyor. Bu süreçten sonra tek sorumlu biziz” dedi.

İmamoğlu ayrıca CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in erken seçim talebinin aksine “Erken seçimin siyasi partiler tarafından körüklenen, her gün gündeme atılan bir mesele olmasından ziyade halkın nabzının bunu belirlemesini daha güçlü buluyorum. Bu bağlamda bir zemin oluşuyor, ama ne zaman vücut bulur bilemem. Bir muhalif partisinin her gün erken seçim demesi yerine, benim partimin her gün ülkenin sorunlarına çözüm önerilerini anlatan bir parti olmasını daha değerli bulurum” dedi.

İmamoğlu sözlerine “Biz zaten yola çıkmış durumdayız. Bu sisteme karşıyız. Yeni bir demokratik düzeni kurma konusunda kararlıyız. Yeni güçlü demokratik bir halkçılık, kapsayıcı kutuplaştırmayan toplum var etme duygusuyla hareket ediyoruz. Her şehre, her beldeye vizyon koyabilen ülke var etmek istiyoruz. Bu yolun, yol arkadaşı, yolcusu, öncüsü olmak, her konumda mücadele eden birisiyim ben. 2023 seçimlerini kaybetmemizden bir gün sonra hedef koyan birisiyim” dedi.

 

Ne diyelim.

CHP’de hesaplar yapılmış, yola çıkılmış ve bir yandan geliyor gelmekte olan, bir yandan da gidiyor gitmekte olan.

Yani herkes kendi yolunda ilerliyor.

Bu yazı toplam 385 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.