1
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Antalya 26 °C

KENDİ KÖYÜNÜZ İÇİN İMZALARMISINIZ?

Teslime Tosun

 

Antalya Milletvekilimiz Sayın Cavit Arı’nın kentle ilgili, çevreyle ilgili hassasiyetlerini bilmeyen yoktur.

 

Bakın geçen hafta dile getirdiğim Kırcami’deki Narenciye Bahçesinin fahiş bir fiyatla kiralamaya çıkmasını meclis kürsüsünden sormuş. Sayın Arı; burasının Batem’e verilmesini ve yaşatılmasını dile getirmiş.

 

Geçtiğimiz günlerde Döşemealtı’a bağla Bademağacı Köyünde köylülerle bir araya gelen Vekilimiz Cavit Arı, vatandaşlarımızın toz soluduğundan, bereketli yayla topraklarının kum, çakıl, taş ocaklarının verdiği tahribat ve hemen yanı başında kurulan çimento fabrikasına tepki koymuş.

Ama aynı yerde CHP’li belediye başkanının olduğu Döşemealtı Belediyesine ait taş ocağı olduğu dikkatinden kaçtı zannedersem.

Çevreye duyarlı olacağını her yerde deklere eden CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Temmuz ayının ortalarında olağan üstü meclis toplantısı yaptı. Olağanüstü meclisin amacı Bademağacı Köyünde yer alan 4 dönüm civarındaki semt spor sahasını resmi daireye yani vergi dairesine ipotek vererek, belediye başkanına yetki verilerek ruhsatı yenileme çalışması yapılmasıydı.

O bölge Antalya’nın en temiz su kaynaklarının olduğu bölgedir. Yıllardır taş, kum ve çakıl ocakları nedeniyle patlatılan dinamitler, ölümlerle biten büyük ölçekte göçüklerin meydana gelmesi nedeniyle su kaynaklarının yer değiştirdiği bilinen bir gerçek.

 

Olan oldu; ama bundan sonrası için köylülerimizle birlikte gözümüzü dört açacağız derken aman Allah’ım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Döşemealtı Ahırtaş Mahallesi, Nohut bölgesinde yeni bir taş ocağının kapasite arttırımına gitmesi için halkı bilgilendirme toplantısı yapacağını ilan ediyor.

 

Ya gözünü sevdiğimin yetkilileri, tamam Antalya’lı olmayabilirsiniz ama iki kişinin cebi dolacak diye, bizim su kaynaklarımızdan, köylülerimizin bereketli topraklarından ne istiyorsunuz?

Kum,çakıl, taş ocağı için atacağınız o imza, Antalya’nın köylerinin ölümüne neden olan imza olduğunu unutmayın.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilileri bilmiyorum nerelisiniz ama kendi memleketinizde, köyünüzde aynı şey yapılsa bu kadar kolayca imza atabilecek misiniz?

 

Sayın Ak Partili vekillerimiz bari siz bunlara karşı gelin.

Bakınız koca çınar ağacının dibinden suların gürül gürül aktığı Ekşili kahvehanesinde 26 Ağustos tarihinde bu mermer ocağı için halkı bilgilendirme toplantısı yapılacakmış.

 

Resmi yazıda (Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır) deniliyor.

O bölgenin insanın yarısından fazlası şu anda yaylada. Bu toplantıda yasanın zorunluluğunu yerine getirmekten ibaret bir şeydir.

 

Resmi görevliler yasaya uygun mu, değil mi ona bakıp, kağıt üzerinde eksik yoksa basıyorlar imzayı geçiyorlar.

Ama sizler Antalya’lısınız ve çocuklarınız burada büyüyecek. Ölünce bu memlekete gömüleceksiniz.

Sizden rica ediyorum şu olaya müdahale edin. O bölge zaten o taş ocağı nedeniyle vatandaşlar canından bezmiş. Bir de kapasitesini arttırmak, çapı genişletip yanına bir ocak daha açmak demektir bu

Tüm Antalya’lı vekillere sesleniyorum, lütfen bu olaya da müdahil olun. Antalya adına sizden rica ediyorum.

Bu yazı toplam 1755 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.