Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği ve Mersin Kent Konseyi işbirliğinde "Mersin Kültür ve Sanat Sivil Girişimi" projesi bünyesinde kültür ve sanat seminer dizisinin ilkini gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ulaş Bayraktaroğlu'nun yaptığı etkinlikte, İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı) Kültür Hattı Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Üstel, "Kültür politikası" başlıklı semineriyle kent bileşenlerine sunum yaptı. Etkinliğe AKOB, Mersin Kent Konseyi, üniversiteler, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından pek çok temsilci katıldı. Etkinlikte ayrıca seminer öncesi Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Lıly Tchumburıdze'nin öğrencilerinden, ulusal ve uluslararası birçok ödül alan Neva Ecmel Bildik ve Deniz Yakın, katılımcılara eşsiz bir müzik performansı sergiledi.
"Şehrimize katkı sunan bütün organizasyonlarda varız"
'Mersin Kültür ve Sanat Sivil Girişimi" projesinde, AKOB ve Mersin Kent Konseyi'nin işbirliğiyle etkinliği düzenlediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, "Önemli bir seminer için bir araya geldik. Etkinliğe, Prof. Dr. Füsun Üstel hocamız da davet edildi. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bu çalışmaya destek olduk" dedi.
Kültür politikası üzerine çok güzel bir seminerin gerçekleştirildiğini dile getiren Özdülger, seminerde yer alan bilgilerin kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerini destekleyerek, kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde yol aldıklarını da kaydeden Özdülger, "Şehrimize katkı sunacağına inandığımız bütün organizasyonlarda her zaman varız" şeklinde konuştu.
Kültür ve sanat kavramının karışık bir kavram olduğunu ve Mersin'de yerel yönetim anlayışının değişmesiyle, kültür sanat alanında canlı bir değişim olduğunu dile getiren AKOB Başkanı Demet Tarlakazan, "Kültür politikası çok önemli bir konu. Bu alanda çalışan Prof. Dr. Füsun Üstel, İKSV Kültür Hattı Danışma Kurulu üyesi. Birçok yerel yönetim ve İKSV'nin projelerinde yer aldı. Ondan bu konuyu dinlemek istedik. Etkinliği AKOB olarak, kültür sanat seminer dizisi olarak yapmayı planlıyoruz. Bu da ilki. Önce taşları döşemek istedik" dedi.
Tarlakazan yapılan etkinliğin yerel yönetimler başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler gibi kent bileşenlerinin hepsini içine alan ve bu bileşenlerin fikir alışverişinde bulunmaları ve kendi vizyonlarını gözden geçirebilmeleri için hayata geçirildiğinin de altını çizdi.
"Büyükşehir Belediyesinin vizyonundan cesaret alarak bu işe kalkıştık"
Mersin'de tüm bileşenlerle bir sinerji oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Tarlakazan, "Mersin Büyükşehir Belediyesinin cesaret verici vizyonlarıyla bu işe kalkıştık. Biz AKOB olarak da bu işe girişebilirdik, ama bunun anlamı sınırlı olurdu. Kültür politikası konusu, yerel yönetimleri de yakından ilgilendiriyor. Yerel yönetimlerin bu alanda çok aktif aktörleri var. Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Kent Konseyi'nin gelişen vizyonlarından cesaret aldık. Paydaşlıkları ve destekleri ile bu vizyonu görebildikleri ve hemen destek verdikleri için de teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.