Belediye imkanlarıyla 1346 kişiye iş bulundu
Döşemealtı Belediyesi tarafından kurulan İşkur Masası son 4.5 yılda 1346 kişiye iş bularak rekor kırdı. İşveren ile iş arayanları aynı çatı altında buluşturmak amacıyla kurulan Döşemealtı Belediyesi’nin İşkur Masası adeta kariyer ofisi gibi çalışıyor.
10 Eylül 2019 Salı 15:02
İşveren ile iş arayanı buluşturduk
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla kurulan İşkur Masası 2015 yılından 2019’un Temmuz ayına kadar gerçekleştirilen 8385 başvurunun yüzde 16 sından fazlasını çeşitli işletmelerde işe yerleştirerek yerel yönetimlerde örnek bir başarıya imza attı.
Profesyonel bir ekip tarafından yürütülen çalışma neticesinde çoğunluğu kadın işsizlerden oluşan işsizler iş sahibi oldu. Aralarında üniversite mezunu işsizlerinde bulunduğu 1346 kişi başta Döşemaltı sınırlarında üretim yapan Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdam edildi.
Belediye İşkur Masası umut oldu
İşten ayrıldıktan sonra uzun süre iş arayan 51 yaşındaki Hatice Demirok, ümitsizliğe kapıldığı bir dönemde Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisine başvurdu. Demirok, 2 yıl önce bir mobilya mağazasında işe yerleştirildi. Demirok, "İşten ayrıldıktan sonra uzun süre iş aradım. Ekonomik zorluklar yaşadım. Ümitsizliğe kapılmaya başlamıştım. Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi'ne başvurdum. Onların kanalıyla işe başladım. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun" dedi.
54 Yaşındaki Bayram Koyuncular'da İşkur aracılığıyla 3 yıl önce Döşemealtı ilçesindeki bir fabrikada işe yerleştirildi. Koyuncular, duygularını şu şekilde dile getirdi: "Uzun süre iş aradım ancak bulamadım. Borçlarım birikmişti zor durumdaydım. Belediye İşkur Ofisi'ne başvurduktan sonra bir işe başladım. Bir süre sonra o işyeriyle yollarımız ayrıldı. Tekrar belediyenin İşkur Masası'na başvurdum. Bir süre sonra tekrar işe başlamamı sağladılar, emekliliğime 1 yıl kaldı. Onlar sayesinde emekli olabileceğim. Belediye Başkanımız Turgay Genç'e ve ekibine teşekkür ederim"
1 Yıla yakın iş arayan 28 yaşındaki Feyat Seçkiner'de Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi'ne başvurdu. Seçkiner, "Artık iş aramaktan bunalmıştım borçlarımda vardı. Son olarak Döşemealtı Belediyesi’nin İşkur Masası'na başvurdum. Onların aracılığıyla bugün işe başlıyorum. Çok mutluyum" dedi.
Askerliğini bitirdikten sonra iş arayışına giren 27 yaşındaki Mehmet Güzelkaya, 4 yıl önce Döşemealtı İşkur Masası'na başvurusunu gerçekleştirdi. Döşemealtı İşkur Masası'nın yönlendirmesiyle Sanayi Sitesi'nde bir firmada çalışmaya başlayan Güzelkaya, "4 yıldır aynı firmada çalışıyorum çok mutluyum” diyerek duygularını paylaştı.
Her alanda tasarruf yapılıyor
Diğer taraftan Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan kaynaklı gerekçeler nedeniyle bir dizi önlemler almak zorunda kalan Döşemealtı Belediyesi bazı çalışanlarıyla yollarını ayırma kararı aldı. Yasal zorunluluğun yanısıra, mali disiplinden taviz verilmemesi, gelir-gider dengesinin korunması ve hizmetlerin aksamaması nedeniyle her alanda tasarrufa ağırlık veren Döşemealtı Belediyesi minumum maliyetle maksimum hizmet hedefliyor.
Son 5 yılda eğitimden, sağlığa, kültür sanattan, alt ve üst yapıya 100’ün üzerinde projeyi bölgeye kazandırdıklarını hatırlatan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “temel belediyecilik hizmetlerinin yanında bölgemiz için ilkleri gerçekleştirdik, şehrimizin tanınırlığını ve marka değerini arttıran çalışmalar yaptık. Ancak son yıllarda ülkemizi etkisi altına alan ekonomik daralma, döviz kurlarında ki dalgalanma, faizlerin ve enflasyonun yükselişi gibi birçok etken belediyeleri, yatırımcıları ve vatandaşlar olarak hepimizi olumsuz etkiledi. Bunun yanında belediyelerin en önemli gelir kaynağı olan vergilerin ödenememesi, ruhsat başvurularında ki keskin düşüşler, yatırımların durma noktasına gelmesi, sorunun boyutlarını ortaya koymaktadır. Hizmette sürekliliği esas alarak araç kullanımından, akaryakıt sarfiyatına, kırtasiye giderlerinden genel giderlere kadar her alanda sıkı bir tasarruf uyguluyoruz. Bu bağlamda bazı çalışma arkadaşlarımla da çeşitli nedenlerle yollarımızı ayırmak durumunda kaldık” dedi. Haber Merkezi