Antalya Haberal

NE BİLİYORSAN ANLAT KARDEŞİM

03 Eylül 2024 Salı 11:27

Bu gün sizlere hoşuma giden, helal olsun dediğim bir olaydan bahsedeceğim.

 

Milletvekili olarak görev yapacağı 5 yıl boyunca tüm maaşlarını Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaptığı bir protokol ile çocuklara, gençlere burs olarak veren CHP Milletvekili Aykut Kaya, dağ başında kendi imkanları ile icatlar yapan bir gencin hayatına dokunmuş.

 

Türkiye’nin yüzde 80’ni Antalya’yı Konyaaltı ve Lara sahillerinden ibaret zannediyorlar. Ki daha vahimi bir elimizde kokteyl bardağı diğer elimizde dolarlar, köpük partisinde kop kop yapıyoruz zannediyorlar.

Toros dağlarının arasında kalmış, daha denizin yüzünü görmemiş çocuklarımız var bizim.

Antalya gecelerindeki janjanlı hayatı sosyal medyadan görüyorlar.

İşte bizim bu çocuklarımızın o iki dağ arasından kurtulmasının tek bir çareleri var. Okumaktan başka çareleri yoktur onların. Bu nedenle o iki dağ arasından çok iyi devlet adamları, siyasetçiler çıkar.

Akseki ilçemizde bunlardan birisi.

Aksekili lise öğrencisi Samet Girgin’de bu çocuklardan birisi. Hurdalardan topladığı malzemeler ile kendi imkanlarıyla enerjisini güneşten alan elektrikli araç tasarlamış ve yapmış da!

Tasarladığı ve kendi icat ettiği güneş enerjili araç 65 kilometre menzili var ve 20 km hıza ulaşabiliyor. Yaptığı aracı tanıtmak isteyen Samet kardeşimiz, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’yı sosyal medya hesabından etiketleyerek kendisine davette bulunmuş.

Zehir gibi akıllı Samet’in sosyal medyadan yaptığı çağrıyı gören Milletvekili Aykut Kaya “Haftaya oradayım kardeşim” diye cevap veriyor ve Sayın Kaya verdiği sözü tutarak bir hafta sonra Samet Girgin’in yaşadığı Akseki’ye gidip Samet’i buluyor.

Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi, Samet şaşkın, Samet mutlu, Samet gururlu.

fd03faa8-0885-41ac-8408-8416192932e0.jpeg

Koskoca milletvekili onun için Akseki’ye gelmiştir.

Sayın Kaya, mucit gencimiz Samet Girgin’i tebrik ediyor. Karşısındaki gencin müthiş zeki birisi olduğunun da farkında. Bu zekanın belki de bir gün uluslararası bir araba markasını yaratabileceğinin de farkında ve onun hem eğitim hayatında hem de tasarım aşamasındaki icatlarına sponsor olacağını söylüyor.

Bir insanın hayatına dokunmak ve onda bir milat başlatmak işte budur arkadaşlar.

Sadece Samet kardeşimiz adına değil, maaşını bağışlayarak destek verdiğiniz tüm eğitim alan çocuklar, gençler adına teşekkürler CHP Milletvekili Aykut Kaya beyefendi.

 

Bu arada yazmadan geçemeyeceğim. İlk yerli ve elektrikli otomobilimiz TOGG’un ceo’su yani başındaki isim olan Mehmet Gürcan Karakaş’da Aksekilidir. Antalya’nın gururudur. Samet Girgin’de onun yolundan ilerliyor. Başarılar diliyorum kardeşim.

 

NOT: Dösiad ve Antalyaspor vakfı başkanı Gültekin Gencer, isim vermeden “Muhterem kardeşim” başlıklı sosyal medyadan bir yazı yayınladı. Herkes bunu Antalyaspor dernek başkanı Aziz Çetin’e söylediğini ve Gencer’i karakutu olarak adlandırıp, “Konuşursa çok şey olur” minvalinden yazılar yayınlandı.

Bu haberlerin alt metni şudur arkadaşlar: “Aziz Çetin dur. Akıllı ol. Uzlaşmak için masaya gel. Yoksa Gültekin Gencer konuşacak haaaaa” demeye getirip, aba altından sopa gösteriyorlar.

Sevdiğimiz kardeşim Aziz Çetin’le son olarak basın toplantısında görüştüm.

Yukarda Allah var, inanın Aziz Çetin’in ne düşündüğünü hiç bilmiyorum.

Ama şunu söylemek farz oldu.

Aziz Çetin sevdiğimiz bir kardeşimiz olabilir ama bu her ne yaparsa yapsın kabulümüzdür demek değildir.

O nedenle Gültekin Gencer, kendine karakutu muamelesi çektirip, büyük önemler atfederek bırak aba altından sopa göstermeyi.  Aziz Çetin’i anlaşma masasına çekmeye çalışmayı, isim vermeden göndermeler yaparak iş bitirmeye çabalarını da ne biliyorsan isim vererek anlat kardeşim.

Basın toplantısında Aziz Çetin açık açık isim vererek söyledi. “Gültekin Gencer 200 milyonluk teminat mektubunu getirebilsin, hafriyat işini ona verelim” diye.

Yaptığın paylaşımlarda sen isim vermekten neden korkuyorsun ki?

Hiç yapamıyorsan git savcılığa suç duyurusunda bulun. Aziz Çetin’in dokunulmazlığı yok ya!

Bu ne böyle kamuoyuna isim vermeden ucunu gösterip, sanki çok çok önemli bilgiler biliyormuşsun da anlatmıyormuşsun gibi sallıyorsun, ardından kendine yakın gazetecilere isim verdirerek yazdırıyorsun filan.

Anlat be adam, ne biliyorsan anlat.

Seni engelleyen ne var?

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları

16 Eylül 2024 Pazartesi 09:48

FORSUM SÖNDÜ

12 Eylül 2024 Perşembe 09:51

DÖNÜŞÜMDE KİMLER VAR?

11 Eylül 2024 Çarşamba 07:44

HALDIR-HAŞ

10 Eylül 2024 Salı 08:36

HELİKOPTER

06 Eylül 2024 Cuma 09:26

HASAD ETTİK

1