1
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Antalya 26 °C

NEDEN OLMASIN?

Teslime Tosun

Dün Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin’e yönelik yazıma tahminimden daha fazla geri dönüş aldım.

 

Meğer Ak Partililer ‘Aman birilerine koz vermeyelim. Aralarında kavga var’ denmesin diye, susmaktan içleri şişmiş. Ben duygularına tercüman olmuşum ve aldığım tepkilerin tamamı bunları yazdığım için bana teşekkür ediyordu.

Çok başka şeyler de anlatıldı, toplantılardaki kavgalar v.s, başkan Ali Çetin’in sinirlendiği zaman ne hale geldiğini filan anlattılar.

Başka, başka şeyler.

Her neyse sevgili Ak Partililer sizdeki parti terbiyesini anlayabiliyorum. Ama bir şeyler yapmazsanız, tepkinizi ortaya koymaz, diyaloga açık bir yönetim ile yeniden yola revan olmazsanız, hepinizin cebinizde taşıdığınız parti üyesi kimliğinizi elinize alır, Ferdi Özbeğen’in “Ah o günler, o günler. Şimdi yabancı gibiler. Bir günlük mutluluğa. Bir ömür alıp gittiler, Ne günlerdi ah o günler” şarkısını söylersiniz.

Benden söylemesi

Bu arada CHP’de İl Başkanlığı için şimdilik alttan, bir ay sonra üstten olmak üzere İl Başkanlığı için hazırlanıyorlar.

Anladığım kadarıyla, bu benim yorumumdur. Kendisine ‘Komutan’ diyen Nail Kamacı’nın kalemini çoktan kırmışlar.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Antalya’nın siyasetini yönlendirme konusunda kendisine otorite olarak görüyor ve bunun gereğini yerine getirmek için kolları sıvamış.

Edindiğim bilgilere göre diyorum zira yanlarında değildim.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz altta birleşmişler ve kendilerine biat edecek bir il başkanı arayışına girmişler. Yandan yandan da, yanlarına Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı almışlar.

Üçü bir araya gelip voltranı oluşturmuşlar ve il başkanı olarak, bu gün il başkan yardımcılığı koltuğunda oturan Av. Buğra Özçelik isminde karar kılmışlar.

(Özel bir araya gelip, yemekler, toplanmalar. İllet şeker hastalığı nedeniyle fazla kaçıramamalar. Hepsinden haberim var)

Bildiğim kadarıyla Buğra Özçelik, Alanya CHP’nin siyaset belirleyicilerinden ve milletvekili adaylarından Murat Özçelik’in amcaoğlu

Kepez, Muratpaşa, Alanya, Aksu ve Manavgat’ın oylarını alan zaten tartışmasız CHP il başkanlığını alır.

Böylece Muhittin Böcek’in örgüt üzerindeki elini tamamen boşa düşürmüş olacaklar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kendisine karşı oluşan bu blokla ilgili ne yapacak bilmiyorum.

Ama bu blok taşı olan Mesut Kocagöz’ü Kepez’e koyan, Muratpaşa’da son ana kadar Sibel Gezen’i destekleyip, adaylığının açıklanmasına dakikalar kala Ümit Uysal’ın ve yandaşlarının sosyal medyada yapacağı aleyhte propagandadan çekinip, onay veren de kendisiydi.

Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3. Döneminin startını vermiş. Ama çevresini saran şu çemberden nasıl çıkar bilemem.

Kurt siyasetçidir o, bulur bir yolunu.

Ama bazı CHP’liler de diyor ki, ne Muhittin Böcek’in, ne Ümit Uysal’ın ne Mesut Kocagöz’ün emir eri olan bir il başkanı istemiyoruz. Biz bizi yönetecek, bize liderlik yapabilecek, Antalya dinamiklerini elinde tutabilecek, yeri geldiğinde partililerin abisi veya ablası olacak. Maddi imkanları geniş olan, cebinden parti için para harcayabilecek bir il başkanı istiyoruz. O zaman belediye başkanlarına bağlı kalmadan özgürce örgüt kendi yolunu bulabilir” diyorlar.

Madem öyle ben yine kadından yana kullanayım tercihimi ve maddi imkanları geniş, parti için elini cebine atabilen, parti terbiyesi almış, örgütün içinden gelmiş, partililerin ‘Abla’ diye saygı duyduğu bir kadın il başkanı neden olmasın?

Belki de Antalya tarihinde bir ilk yaşanır. 

 

Bu yazı toplam 1517 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.