1
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Antalya 26 °C

ÖLÜ YATIRIM NEDEN YAPILIR?

Teslime Tosun

 

 

Geçtiğimiz günlerde yazmıştım Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Kırcami’nin ortasında bir vaha gibi kalan narenciye Bahçesinin afaki rakam olan aylık 150 bin liraya kiralamaya çıktığını.

Ben 150 bin liraya afaki, uçuk bir kira bedeli derken dün yapılan ihalede Narenciye bahçesi aylık kirası tamı tamına aylık 1 milyon, yıllık 12 milyon liraya ulaşmış.

Bunun peşin alınan yüzde bilmem kaç teminatı var, +KDV’si var, stopajı var. Tüm bunlarla birlikte aylık 1.5 milyon civarına gelen kirayı ödemek için ihaleyi alanlar ne yapacaklar?

Üstüne masraf ederek bakımını yapacakları portakal, limon ve mandalina satarak bu kira çıkar, üstüne kar edilinebilinir mi?

Ticarete kafası basmayan ben bile bunun mantıksız ölü bir yatırım olduğunu görebiliyorum. 

Peki paralı birisi veya şirket  ölü yatırımı neden yapsın?

Bunun ticaretle, akılla-mantıkla hiçbir ilgisi yoktur.

Tahmin ediyorum birilerinin Narenciye Bahçesi ile ilgili gizli bir ajandası var.

Bu arada Ümit Uysal’ın hakkını yemeyelim.

Biz Zeytinpark’taki başarılı çalışmalarından dolayı Borsa Başkanı Ali Çandır’a seslenmiştik ama Sayın Çandır bu çağrının karşılığında kulağının üzerine yattı.

Ama Narenciye Bahçesini kurtarın çağrımızı Muratpaşa Belediyesi duymuş.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre Muratpaşa Belediyesine ait Falez A.Ş. olarak bu ihaleye katılmışlar ve Narenciye Bahçesini ranta kurban gitmesin diye, kurtarabilmek için aylık 150 bin lira kiralama ihalesine girmişler. Ama daha ikinci arttırımda geri çekilmek zorunda kalmışlar.

Sayın Uysal yaptığı açıklama “Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, alanın aslına uygun şekilde tarım alanı olarak kullanıp kullanılmadığının ve narenciye bahçesi karakterinin korunup, korunmadığının takipçisi olacağız” demiş.

Sayın Uysal’ın söylediği gibi bu konunun takipçisi olacağından eminiz.

Görev yaptığı süre içinde de gücünün yettiğince mücadele edecektir. 

Bence Narenciye’deki lise alanı olarak ayrılan çok değerli arazinin satışından vazgeçse mükemmel olacak.

Ama yine de kar amacı gütmeden Narenciye Bahçesinin korunup, gelecek nesillere aktarılması adına çabalarınız için Antalya adına teşekkürler Sayın Ümit Uysal.

 

NOT: Gizli ajandası olmayan birileri bu ihaleyi böyle afaki rakamlara taşımazdı. Emin olun ihaleyi alan firmanın eğer planladıklarını yapamayacağını anlarsa sözleşmeyi yapmaz, içerdeki teminatını ve ihaleyi yakar diye düşünüyorum.

Ama yine de sözleşme yaparsa bizler de Antalya adına bu konunun takipçisi olalım. Gözümüz bu bahçede olsun. Bir limon ağacı, bir mandalina ağacı sökülürse derhal yasal yollardan şikayetlerimizi yapalım.

 

Bu yazı toplam 1479 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.