ANSİAD ‘insanı’ konuştu

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), Covid-19 salgını kaynaklı geleneksel toplantılarını gerçekleştiremediği olağanüstü dönemde güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere çalışmalarını dijital platforma taşıdı.

ANSİAD 4. Online Toplantısı, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi & Toplantı Yönetmeni, Akant Okulları sahibi Sarper Dermut’un moderatörlüğünde, Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mathias Schüz’ün katılımıyla, ANSİAD üyesi, Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Örnek'in tercüme ettiği “İnsan- Doğuştan İyi mi? Kötü mü?” söyleşisiyle gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, “Birçok toplumsal değerimizi kaybettiğimiz bu dönemde pandemi süreci ve ekonomiyi konuştuk şimdiye kadar, fakat bu kez toplumsal bir konuyu işlemek istedik. Bu kriz sadece ekonomiyi değil tüm toplumsal alışkanlıklarımızı da vurdu ve insanlığın birtakım değerlerini tekrardan tartışmaya açtı diye düşünüyorum” dedi. Pandemi sürecinin ne zaman biteceği, yeni dalgaların olup olmayacağı gibi birçok soru işareti olduğunu belirten Akıncı, “Ancak bildiğimiz bir şey var ki, kendi kendine üreyemeyen bu mikrop bu sırada hepimizin başını döndürdü, gücünü de nereden aldığını maalesef bilemiyoruz. Ama sanırım kaybettirdiği şeylerle uzun bir etki bırakacak gibi duruyor hepimizde” diye konuştu.

 

YAŞAMI YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ

Hiçbir şeyin 2019 yılındaki gibi olmayacağını dile getiren Başkan Akıncı, “Böyle mi yaşayacağız, elbette hayır, her şeyin bir çaresi var ve ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. En önemlisi bugünlerden ders çıkarıp, sev, değer ver, paylaş sloganıyla yeni bir insanlık inşa etmeliyiz ve toplantımızın bir çıktısı olarak bunu değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Hepimiz sosyal mesafeyi korurken ruhsal mesafeyi de yakınlaştırabiliriz. Sessiz iyilikler yapabilir, sosyal iş birlikleri, empati, başkasını düşünme, paylaşma, uzlaşma, küçük şeylerden mutlu olma yani özetle iyi bir insan olmayı öğrenebiliriz, aynı zamanda bunu öğretmek zorundayız. Hayat hızlı geçiyor hepinizin bildiği gibi gördük ki bu ülkede para, güç, şöhret, çıkar peşinde koşmak değil esas olan, bence anlam peşinde koşmak. İnsanlığımızı tekrar hatırlamak, yaşam felsefemizi sanıyorum yeniden inşa etmek durumundayız” dedi. İş insanları ve yöneticiler için önemli bir etik soruyu cevaplandırmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Mathias Schüz, “Bu soruyu cevaplandırabilirsek benim insan tasarımım ve insan yönetme tarzım temellenecektir” diye konuştu. Toplantı boyunca insanlığın etik değerleri ve felsefi temelleri hakkında devam eden sohbet, Schüz’ün katılımcılarla birlikte gerçekleştirdiği arınma meditasyonu ile sona erdi.  Haber Merkezi

Manşetler

Kahramanmaraş’ta ikamet yangınları
Trafikte çıkan tartışmada, süpürgeyi kavga ettiği adamın üzerinde kırdı
Antalya-Konya Karayolu’nda mevsimin ilk kar yağışı başladı
Antalya’da hortum yıkıp geçti, evler ve seralar hasar gördü
Kayıp olarak aranan fenomen ölü bulundu
Hemzemin geçitte trenin çarptığı genç yaralandı
Mantar toplamak için çıkıp bitkin halde bulunan yaşlı adam hastanede hayatını kaybetti
Minibüs devrildi, yabancı uyruklu sürücü yaralandı
Isparta’da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Park halindeki Tofaş alev alev yandı