Antalya adayı CHP’li olacak

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, yapılan “Millet İttifakı ve yerel seçimler” konusunda düşüncelerini açıkladı. Kumbul, Antalya Büyükşehir adayının kesinlikle CHP’li biri olacağını söyledi

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’la yerel seçimleri, bu seçimler yapılan ittifak görüşmelerini ve Antalya ili ilgili düşüncelerini konuştuk. Kumbul, Antalya için ittifak da yapılsa Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kesinlikle CHP’den olacağını söyledi. 

SORU:  Antalya Büyükşehir adayınız ne zaman açıklanacak?
AK: “Antalya büyükşehir adayımız yüksek ihtimalle ilk meclis toplantısında açıklanacak. İlk meclis toplamız ittifak görüşmelerimiz tamamlandıktan ve bazı bölgelerimizde eğilim yoklaması bittikten sonra yapılacak. Tahminen 8 Aralık’ta yapılacağını düşünüyoruz. Ama net kararı eylül yoklamaları sonucuna ve ittifak görüşmelerinin bitişine göre genel merkez karar verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarımızı ve ilçe belediye başkanı adaylarımızı aralık sonuna kadar açıklamayı planlıyoruz. Şu anda genel merkezle görüşmeler devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde görüşmeler devam ediyor. Ben Ankara’daydım. Gördüğüm kadarıyla İYİ Parti tarafı da bizim partimiz tarafı da demokrasi adına bağımsız yargı adına laiklik adına Türkiye Cumhuriyeti adına, vatan adına, millet adına bu ittifakı yapmakta sonuna kadar kararlı görünüyor. Ve biz görüşmelerin olumlu geçeceğini büyükşehir adaylarının büyükşehirlerde anlaşıldıktan sonra da diğer il ve ilçelerde ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Antalya'da özellikle millet ittifakı ve cumhuriyet ittifakının aldığı oylara baktığımız zaman millet ittifakının çok açık ara önde olduğunu görüyoruz. İYİ parti ile yapılacak olan ittifakla burada seçimi çok rahat kazanabileceğimizi görüyoruz. İttifak oluşmaması durumunda genel merkezler arasında da tabanda çok ciddi bir ittifak olduğunu görüyoruz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmakla ilgili hiçbir kaygımız yok. Fakat tabi ilçeler bazında yapılacak olan bir ittifakla 19 ilçeye de millet ittifakını kazanma ihtimali yüksek gözüküyor. Onun için yukarda bu ittifak görüşmelerinin ilçeler adına da yapılması gerekirse il başkanları da bu toplantılara dahil edilerek ilçelerin adaylarının belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da genel merkez yöneticilerimize ilettik. Millet ittifakının dışında kimler olduğunu genel seçimlerde gördük.”

SORU: İttifak görüşmeleri ne durumda ve netleşen bir ittifak var mı?
AK: “Şimdilik İYİ Parti ile bir ittifak görüşmemiz var. Yakında Saadet Partisi ile görüşülecek. Sanırım daha sonra Demokrat Parti ile de görüşme yapılacaktır. Millet ittifakının içinde olan partilerle genel seçimlerde, yerel seçimlerde de aynı ittifakı devam ettirmek istiyoruz. Belediye başkanı aday adaylarımızın kendi proje çalışmaları devam ediyor. Biz de il başkanlığımız olarak komisyonlarımızda Antalya'nın hangi bölgelerine neler yapılabilir, neler yapılmalı, onlara bakıyoruz. Ranta dayalı ve kentin doğasını tahrip edecek projeler nasıl iptal edilebilir, bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Adayımız belli olur olmaz bütün projelerimiz ile sahaya çıkacağız. Saha ekibimiz yani mühendislerden oluşan, mimarlardan oluşan, avukatlardan oluşan arkadaşlarımız çalışıyor. Projeler de sürpriz olsun. Çıktığı zaman taze taze sizlere ileteceğiz.”

SORU: Seçmenler ile CHP arasında bir kırgınlık olduğunu düşünüyor musunuz?
AK: “Ben sahada kırgınlık görmüyorum. Kırgınlık olması için bir sebep de görmüyorum. Şu anda benim gördüğüm kadarıyla ekonomik krizden çok ciddi şekilde etkilenmiş pazara girdiği zaman istediği ürünleri artık alamaz hale gelmiş ciddi anlamda tepkili bir vatandaş var. CHP’ye herhangi bir tepki görmüyorum ben. Antalya'daki oy oranlar belli. Biz Antalya'nın genel merkez yöneticileri ile de milletvekilleri ile de yöneticileriyle de yaptığımız görüşmelerde adayın kesinlikle CHP’den olması gerektiğini söylüyorlar. Zaten vatandaşa gittiğiniz zaman da aday kimden çıkacak, İYİ Parti’ye mi destek verelim CHP’ye mi diye bir algı yok. Genel merkezler arası yapılan görüşmede Antalya pazarlık masasında yok, onu söyleyebilirim. Biz yerelden başlayarak genele kadar genel seçimlerde dahil bu seçimleri kazanacağımızı biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bunu sokaktaki vatandaşımız da söylüyor. Bu yerel seçimlerde insanların daha rahat nefes alabildiği kaldırımından asfaltına parkına bahçesine kadar sosyal demokrat bir partinin yönettiğini hissedeceği belediyecilik anlayışını bütün Antalya'ya yayacağız, tüm Türkiye'ye yayacağız. Bu, bir sonraki genel seçimlerde CHP’ye iktidarı getirecek. Katılımcı belediyecilik anlayışını bütün Türkiye'ye yayacağız.”

MAHSUM ALTAŞ

Manşetler

Takla atan otomobilin 20 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetti
Adana’da 12 saatte 5’i kadın 6 kişi öldürüldü
Isıtıcı faciasında ölen çocukların kimlikleri belli oldu
Palet üretim tesisinde korkutan yangın: 1 kişi dumandan etkilendi
Antalya’da 4 ilçede eş zamanlı aranan şahıs operasyonu: 39 şahıs yakalandı
Kazadan sonra arabalarının derdine düşmüşlerdi, hastaneye gidip yaralı sürücüden para istediler
Mersin’de zabıta ekipleri okul servislerini denetliyor
Önündeki araca çarpmamak için yağmur suyu tahliye kanalına düştü
Sigara izmaritinden çıkan yangın ekipleri alarma geçirdi
Defne’de işyeri yangını