Balıkçılar, tekneleri alabora olmasın diye mücadele verdiler

Hatay'da fırtınanın etkisiyle 3 tekne alabora olurken denizde sürüklenen 2 balıkçı teknesi sahiplerine zor anlar yaşattı.

Hatay'da fırtınanın etkisiyle 3 tekne alabora olurken denizde sürüklenen 2 balıkçı teknesi sahiplerine zor anlar yaşattı.

Meteorolojinin kuvvetli fırtına uyarısı Hatay'da akşam saatlerinde yoğun rüzgar etkisini hissettirdi. İskenderun ilçesinde fırtına hayatı olumsuz etkilerken balıkçı barınağında bulunan 3 tekne fırtınanın etkisiyle battı. Dev dalgalardan teknelerini kurtarmak isteyen balıkçılar zor anlar yaşadı. Balıkçı Fatih Deriali, batan teknesini çekiciyle bağlayarak kurtarmaya çalıştı. Fırtınanın etkisini sabah saatlerine kadar hissetmesi bekleniyor.

"Barınakta gördüğünüz gibi kaç tane tekne battı, bizimki de battı"

Şiddetli fırtınada teknesi batan balıkçı Fatih Deriali, "Fiber teknemiz vardı, dostlarımız aradı fırtınanın şiddetli olduğunu belirtti. Geldik ama maalesef kurtaramadık teknemizi. İskenderun'un ve barınağın hali ortada, büyük ve küçük tekne ayırmadan hepsini bir araya koydular. Barınakta gördüğünüz gibi kaç tane tekne battı, bizimki de battı. Yetkililerin bir çözüm bulması lazım buna, böyle bir şey olmaması lazım. İlk defa geldi başıma, zaten tekne de 2 yıllık bir tekneydi, şimdi nasıl kurtaracağız bilmiyorum. Bir vinç geldi şu an, arkadaşlar çağırdı, onlar da batmak üzere zaten, bir tanesi batmış, bizim tekneler suda. Nasıl alırız onu düşüneceğiz artık" şeklinde konuştu.

Manşetler

Hatay’da 19 düzensiz göçmen yakalandı, 8 organizatör tutuklandı
Hatay’da hapis cezasıyla aranan 12 kişi yakalandı
İskenderun’da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Arsuz’da kablo hırsızları yakayı ele verdi
Antalya’da 111 düzensiz göçmen yakalandı
Otoyol şantiyesindeki patlamada kaya parçaları evlere isabet etti: 2 yaralı
Tarsus’ta sağlıksız şartlarda ele geçirilen 750 kilo balık imha edildi
Antalya’da irtikap ve nitelikli dolandırıcılık suçundan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı
İki kardeşi öldüren şüpheli tutuklandı
Kemer’deki orman yangını kontrol altına alındı, 2 hektarlık alan zarar gördü