DÖNÜŞÜMDE KİMLER VAR?

Teslime Tosun

Bu gün kısa yazayım.

Kepez Belediye Başkanı Sayın Mesut Kocagöz başkanımız bu günlerde çok yoğun.

Büyükşehir hazırlıklarına erken başlayan başkan kolları çoktan sıvamış ve CHP Kadrolarını dizayn etmeye çalışıyormuş.

Günahı bana anlatanların boynuna. . .

Olmayan kadroyla danışmanlık makamı verip, yetmedi ANET’in yönetimine atamasını yaptırıp, bir koltuk da oradan tahsis ettirilen genç siyasetçi kardeşimizi şimdi ise CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı olarak seçtirmek istiyormuş.

Sakın benim kinayeli yazdığıma bakmayın, bir siyasetçi olarak çok doğru adımlardır bunlar.

Örgüt elinde olduktan sonra siyasette ‘Yürü ya kulum’ oluyor insanlar.

Gençlik Kolları, Kadın Kolları, İl Başkanı ve yönetimini kendine bağladıktan sonra gerisi sadece işaretine bakar.

Bir süre önce yazmıştım. Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal yeni siyasi yol haritasını çizerken ayakları geri geri gitse de mecburen diğer belediye başkanları ile iş birliği, ittifak, güç birliği adına ne derseniz deyin yapmak zorunda.

Geçtiğimiz dönemlerde Ak Partili belediyeler çoğunluktaydı. Bu nedenle Muratpaşa Belediyesinde CHP’li yığılması vardı. Belediye kadrolarını İl yönetimi, gençlik kolları, kadınlarla dolduran Ümit Uysal, nepotizmin tillahını yaptı ama örgüt üzerinde tartışmasız bir otorite sağlamıştı.

Bu seçimlerde 16 ve bir büyükşehir CHP’ye geçince, Ümit Uysal’ın örgüt üzerindeki otoritesi, etkinliği balon gibi söndü. Şimdi ise yıllardır kendisine en sadık insan olan eski İlçe başkanı Hasan Şahin partiden atılmak için adımlar atılmış. Eli-kolu bağlı, hiçbir şey yapamıyor!

Bir önceki dönem Ümit Uysal olsa, “Tanrılar kurban istiyor. Hasan Şahin’i kurban ettirmeyeceğiz” diye yeri-göğü inletir, resti çekerdi, çekebilirdi.

Tıssssss

Her neyse. Ne yazacaktım, nerden nereye geçtim.

Hah hatırladım. Sayın Kocagöz’ün Ümit Uysal ile güç birliği içinde örgüt dizayn etme hevesine.

Sayın başkan seçime daha çok var, şimdi sen örgüt dizayn etmeye, tabela dikmeye, yeme-içme, ziyaret, açılış vırt-zırt işlerine kısa bir mola verirsen sana bir ihbarım var.

Bir okuyucum yollamış.

Fevzi Çakmak Mahallesindeki şantiyenizdeki "Bazı çavuş olarak tabir edilen işçilerin başındaki sorumlu, bazı işçiler çöp konteynerleri dahil, belediyeye ait başka malzemeleri hurdacılara satıp paraları bölüşüyorlar" iddiaları geldi. 

Ama bu iddialar konular yeni değil, çok eskiden bu yana yapılıyormuş bilginiz olsun

Çavuş olarak adlandırılan süpürgecilerin başındaki adamlar işçilere insani olmayan muamelelerde bulundukları, küfür ettikleri ve hatta başka şeyler de söylediler de bir bakın isterseniz o müdürlüğünüze.

NOT: Kulağıma bazı şeyler geldi ama ben daha detaylandırmak istiyorum. Şu Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde kentsel dönüşümler nasıl gidiyor?

Muratpaşa'daki kentsel dönüşümler maaşallah paraya dönüşümleri daha hızlı oluyormuş. 

Allah daha çok versin 

Kim kiminle işbirliği içinde veya daha açık sorayım siyasi kimlikli, iktidar ve muhalefet partisinin elemanları bu kentsel dönüşüm işinde nasıl bir araya gelebildiler?

Nasıl ve neye dönüştüler? 

Daha da açık sorayım. Hangi şirketler kimlerle ortak?

Bilgisi, belgesi olanlar bana ulaşırsa sevinirim.