Kepez’in 4 ödüllü müzesi 652 bin ziyaretçi ağırladı

Kepez Belediyesi’ne 4 ödül kazandıran Anadolu Oyuncak Müzesi,  açıldığı 2017 yılından bugüne kadar 652 bin 51 ziyaretçi ağırladı

Dokumapark’taki Anadolu Oyuncak Müzesi, hem bünyesinde bulundurduğu oyuncak sayısı, hem de kabul ettiği ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye’nin en çok ziyaret edilen oyuncak müzesi olarak tarihe geçti. Kepez Belediyesi’nin Dokuma Fabrikası’nın kreş binası olan yapıyı tarihi dokusunu koruyarak, Antalyalılara armağan ettiği müze ziyaretçi akınına uğruyor. Kepez’de 2017 yılında açılan müze, bugüne kadar 652 bin 51 ziyaretçiye kapılarını araladı.

Binlerce oyuncak

Yabancı ve yerli  turistlerinde ilgi odağındaki müze, çocukları anne ve babalarının çocukluğuna, büyükleri de kendi çocukluk anılarına götürüyor.  Anadolu Oyuncak Müzesi’nde, 13 binin üzerinde oyuncak, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileniyor. Pinokyo, ahşap oyuncaklar, masalcı nine, anılar odası, Temel Reis gibi farklı isimlerde temaların yer aldığı müzenin, çıkış kapısı oyun bahçesine açılıyor ve çocukları da burada kara tren karşılıyor.

4 ödüllü oyuncak müzesi

Muhteşem bir atmosfere sahip müze bugüne kadar 4 ödülünde sahibi oldu. Müze, 2017 yılında Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve TKB Proje Ödülü, 2018 yılında TKB’nin Müze Özendirme Yarışmasında Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Manşetler

Tekneyle açıldığı Akdeniz’de kaybolmuştu, 12 gün sonra Kıbrıs’ta cansız bedeni bulundu
Yaklaşık 9 metre yükseklikten su kanalına düşen şahıs hayatını kaybetti
Osmaniye’de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı
Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü
Şarkikaraağaç’ta çıkan yangında iki katlı evin bir bölümü yanarak küle döndü
Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı
Belen’de otomobil yangını
Kırıkhan’da evin çatı katı alevlere teslim oldu
Dağlık alanda kaybolan 12 yaşındaki çocuk akıllı saati sayesinde annesine ulaşıp kurtarıldı
Samandağ’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı