KULİSLER KAYNIYOR

Teslime Tosun

İyi bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Nihayet döndük kürkçü dükkanına.

‘Birkaç gündür Ankara’daydım. Başkentimizin nabzını tuttum’ diyeyim de azıcık kendimi önemli göstereyim.

Meslek büyüğümüz sevgili Vedat Özkeleş’in Hacıbayram Veli camisinde ikindi namazına müteakip cenaze namazına katılmak ve veda etmek için hazırlanırken başka başka nedenlerden dolayı yetişemedim. Ama Meriç Ateş abimiz yetişmiş.

Vedat Özkeleş nevi şahsına münhasır çok özel birisiydi. Hani çevresindekileri kanatları altına alıp, koruyup kollayan mahalle abileri vardır ya. Hah işte Vedat abi bizim mahallenin en delikanlı abilerinden birisiydi.

Beni de kardeşi olarak görüp her zaman koruyup kollayan birisiydi. Hiç laf söyletmezdi bana.

Bizim mahallelin delikanlısı Vedat abi, güle güle. Yattığın yer incitmesin seni.

Ankara’nın kulislerine daldım dedim ya, Ak Partiden başlayayım. Büyük bir değişim geliyor. Onu fark ettim.

Takım elbisesini çeken genel olarak Çukurambar’daki mekanlardaydılar. Daha önce ekranlarda sık sık gördüğümüz, Ak Partinin eski yüzleri yenilenmiş olarak hazırlıklarını yapıyorlardı.

Bu arada Antalya’mızın en uzun bakanlık yapan efsane Dış işleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu takip ediyor musunuz bilmiyorum ama önümüzdeki günlerde çok önemli bir göreve getirilebilir.

Herkes uzun yıllar Dış İşleri Bakanlığı yapmış ve bir çok ülkenin cumhurbaşkanları, başbakanları, dış işleri bakanları ile çok iyi ilişkiler kurmuş, müthiş birikimi olan birisinden yararlanmamanın söz konusu bile olmayacağının altını çiziyorlar.

Gerçi Sayın Çavuşoğlu’nun öyle pek titre filan ihtiyacı yok.

Neyse CHP cenahına geçecek olursak, kulisler parti koridorlarından çok Armada alış veriş merkezi karşısındaki Afitap gibi meyhanelerde veya Panora gibi çeşitli alış veriş merkezinin yakınlarındaki harika mezelerin servis edildiği balıkçı restorantlarında dönüyor.

Valla size bir şey diyeyim biz Antalya’da küçük bir leğende, sağa sola sallayıp yarattığımız çalkalanmayı fırtına zannedip, kendi kendimize köpürüyoruz, yükseliyoruz. 

Ankara’nın gündemi çok bambaşka

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal genel başkanlığa adaylığını açıkladı ve biz zannediyoruz ki tsunami var. Çok kimsenin haberi bile yok. Ben sorunca “Galiba ona bir görev verildi. Pazarlık konusu yapmaya çalışıyor olabilir. O zaten hep pazarlıkçıydı.” dediler.

Kim dedi?

İşte orası çok çok önemli.

Partinin gündeminde daha çok Sayın Genel Başkan Özgür Özel’in gafları konuşuluyor. Son olarak 4 gariban Çin’linin bir araya gelip yediği yarasa çorbasını anlatıp, ‘İnsan da memeli hayvan olduğu için hastalık insanlara geçti’ gibi bir şey söylemiş.

Şimdi önümüzdeki günlerde Doğu ve Güneydoğu’ya yapacağı geziyle ilgili “Tam çözüm süreci tartışmalarının başladığı bu günlerde yeni bir gafa imza atıp, CHP’yi hiç istenmeyen bir yöne sürüklemez inşallah” diye dua ediyorlardı.

Sayın Özgür Özel’in görüşmeler yaptığı STK temsilcileriyle ilgili girdiği tartışmalar yine kulislerde konuşulan ve ayıplanan konulardan birisiydi.

Bu arada Antalya Vanlılar Dernek Başkanı Yaşar Müncester’e yaptığı kabalığı Sayın Mehmet Talay’ın yazısından okudum. İnanın hem üzüldüm, hem öfkelendim.

Bu kabalığı da yeri geldiğinde Ankara’da herkese anlattım.

Sayın Müncester benden pek haz etmez. Elbette bu duygusunda platonik değil.

Neyse, bunlar benim Sayın Müncester’i Ankara’da savunmama engel değildi.

Uzun yıllar Antalya’da yaşayan ve hayatını burada kuran, çoluğu çocuğu ile kendisini Antalya’lı kabul ettiğini söyleyen birisine yapılan kabalığı da bir Antalya’lı olarak hoş göremezdim.

Birileri yaşanan olayın pek öyle olmadığını söylese bile hiç kimse kusura bakmasın hiçbir partiliye söylenildiği şekilde bile olsa bile hoş görülemez.

NOT: Antalya Barosunun Başkanlığına Ali Çağdaş Bozaner isimli genç bir avukat kardeşimiz seçildi.

Ben şimdiden söyleyeyim de herkesin haberi olsun.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları bu günden itibaren avukatlara yönelik kabalığınız karşısında Antalya Barosunun kurumsal kimliğini karşısında bulacaksınız haberiniz olsun.

Tüm belediye başkanları daha önceden konuşup, ikna ederek Baronun kamu adına müdahil olmasını engelleyebileceğiniz bir yapı olmayacak gibi görünüyor.

Ali Çağdaş Bozaner müthiş bir Atatürk hayranı. Zaten Akdeniz üniversitesinde Atatürkçü Düşünce Topluluğunu kuran birisi.

Okulunu bitirince Stajer Avukatlar temsilcisi olmuş. Ruhsatını aldıktan sonra Baro Genç Avukatlar meclisini kurmuş.

İyi bir kitap okuyucusu ama aynı zamanda “100 yılda 100 kahraman” isimli bir kitabı mevcut.

Bilgi birikimini, kültür birikimini kürsüde yeri geldikçe paylaşması onun kürsü hakimiyetini arttırıyor. Böylece çok iyi bir hatip olarak hafızanıza yerleştirebilirsiniz.

Onu bunu bilmem ama önümüzdeki yıllarda eğer büyük bir skandal başında patlamaz ise Cumhuriyet Halk Partisi yeni bir siyasetçi kazanacak gibi görünüyor.

Bence harika olur. 

Kendisini ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum.