Lezzet Festivali tanıtım toplantısı yapıldı

Adana'da 17-20 Ekim tarihleri arasında Merkez Park'ta yapılacak olan 8. Uluslararası Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Adana'da 17-20 Ekim tarihleri arasında Merkez Park'ta yapılacak olan 8. Uluslararası Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festivalin Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Çukurova'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Adana'nın, Türkiye'nin en zengin, köklü ve güçlü mutfaklarından birisine sahip olduğunu dile getiren Köşger, "Festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacak. Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Köşger, kentte gastronomi destinasyonu oluşturulması için festivalde açık oturum düzenleneceğini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da etkinliğe ilginin her yıl arttığını belirterek, "Turizmi gastronomiye dayandırarak Adana'yı bir turizm kenti yapma kararındayız." dedi. Programda davetliler için yöresel yemekler sergilendi.

Valiliğinin ev sahipliğinde organize edilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim'de Merkez Park'ta yapılacak.

Kent mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılacağı festivalde, şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu gibi birçok program yer alacak.

Manşetler

Adana’da dehşet anları kamerada: Sokak ortasında vuruldu
Mersin’de orman yangınları: Çok sayıda ekip müdahale ederek söndürdü
Tarsus’ta tır yangını
Tarsus’ta yavru köpekler alevlerden kurtarıldı
Otluk alan yangını işçilerin kaldığı yatakhaneyi kül etti: İşçiler canını zor kurtardı
Jandarmanın durdurduğu minibüste 1 ton 460 kilo kaçak tütün ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta 16 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı
Beton mikserinin harcı karayoluna dökerek ilerlediği anlar kamerada
İş yerinden palmiyeye sıçrayan yangın korkuttu
Elini kepenk makarasına sıkıştıran adamın yardımına itfaiye yetişti