İyi bir hafta geçirmenizi dileyerek bu haftanın ilk yazısına başlayalım.
Sizi bilmem ama şu festival haberlerinden bana dayfalma geldi.
Belediyeler resmen parayı festivallere akıtıyorlar.
Ayranımız yok içmeye ama VİP araba ile Kıraç izlemeye gidiyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi Feslikan Yayla festivali, bu hafta Kepez Belediyesi Kültür festivali, yine Büyükşehirden Gençlik ve dans festivali yapıldı.
Muratpaşa Belediyesi geri kalır mı?
Onlarda önümüzdeki günlerde Rio karnavalı gibi çiçek festivali düzenliyorlar.
CHP’li Belediye Başkanları lay lay lom belediyeciliği yapıyorlar denilince kızıyorlar bir de.
Gariban Döşemealtı'da halka çağrı yapıyorlar, "Çöp toplama etkinliği düzenliyoruz" diye.
Bu sıcakta bedava konser ve festival dururken, çöp toplamaya gidenlere helal olsun.
Bilmiyorum toplum psikolojisini okumakta belki de ben yanılıyorum. Ekonomik sıkıntı, çevremizdeki felaketler filan derken millet burada belki de böyle festivallere katılıp stres atıyor, ucuz yollu sosyalleşiyorlardır.
Muratpaşa Belediyesi demişken bu gün Meltem’deki Pazar yeri ve üzerindeki 18 dükkan, 100 milyon 250 bin liraya satışa çıkartılması tamı tamına 12 milyon 809 bin 306 milyon lira içinmiş.
Yani yuvarlak hesap 13 milyon hadi faizi ile birlikte 15 milyon diyelim böyle bir yer satışa çıkartılmış iyi mi!
Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı sevgili kardeşim Emre Baylan’ın ifadesine göre Mayıs ayı itibarıyla 37 milyon yapılandırılmış vergi borcu, 24 vadeli 306 milyon kredi borcu varmış belediyenin.
İnanasım gelmedi ama resmi açıklama bu yönde.
Sizin anlayacağınız yuvarlak hesap 15 milyon lira da Muratpaşa Belediyesi için de devede kulak!
Peki sizce neden arazinin satışına neden itiraz edilmiyor. Belki üzerinde 30-40 tane daha haciz vardır.
Ne dersiniz?
Biliyorsunuz ilk icra satışında Meltem Mahallesindeki bu paha biçilemez yeri satılmaz ise yüzde 40 indirim yapılıyor. İkinci ihalede ucuzcana satın alınabiliyor.
Bunu belediyenin hukukçuları çok iyi bilir aslında.
Başka bir soru soralım. İmar işleri benim pek kafamın basmadığı bir şeydir ama böyle hisseler için belediyelerin 18 uygulaması dedikleri bir şey var. Hani senin okul alanı diye bir arsanın içinde 5 metre kare hissen var. İmar uygulaması ile bu hisseni buradan alıyor, başka boş bir arsada başkalarıyla hissedar filan yapılıyor.
Haydi dediklerini kabul edelim. Peki bunca zamandır ‘Kamulaştırmasız el atmalarda’ neden imar uygulamaları ile bu bölgeleri temizlemediniz?
Süleyman Evcilmen döneminde hatırlayabildiğim kadarıyla Meltem’deki Manavoğlu Parkı için bir sürü para ödendi. Ne bileyim şimdiki Akra Barut’u geçince sağ taraftaki park için de bir sürü para ödendi veya hissedarların hisseleri belediyenin başka arsalarında toplandı.
DOP’u KOP’u hepsi içindeydi.
Şuna 11 yıl boyunca imarla ilgili sadece kendi istediğimiz yerlerde yaptık. Buna örnek olarak mesela ‘Fettah Tamince’nin Düden Çayının denize döküldüğü yerdeki binasını özel sağlık alanından turizm alanına çevirip en az 10-11 katlı otel yapılması için imar değişikliği yaptık” deyin tamam diyelim.
Aha şimdi de Muratpaşa Belediyesi, alacaklı Birol B.’ye bir borcundan dolayı Narenciye Caddesinde, 1437 Sokak’a cephe Demircikara Mahallesi, 13023 Ada 1 parseldeki Lise alanı olarak ayrılan 11 dönüm 679 m2 alan 261 milyon 789 bin 480 lira 25 kuruşa satışa çıkartılmış.
İlk kıymet takdiri 175 milyon 686 bin lira olarak belirlenmiş. Bereket versin itiraz edilmiş de azıcık yükselmiş.
Böyle bir yerde, böyle bir arsanın ilk satışa çıkmasından sonra 260 milyon 789 bin lira'ya satılamayıp, biraz daha düşerek sudan ucuz satılacak olmasına ne diyorsunuz?
Sonra resmi lise alanı olarak ayrılan 12 dönüme yakın arazi bir imar değişikliği ile hoooop, özel okul alanı olarak değiştirilmesine kim itiraz edebilir ki?
Size bir şey diyeyim mi?
Sayın Ümit Uysal 3. Dönem Muratpaşa Belediyesinde olmayı hiç ummuyordu. Büyükşehir adaylığı elinden gidince asıldı Muratpaşa’ya yeniden belediye başkanı olmak için.
O gece MYK’dan Sibel Gezen ismi vardı ve Veli Ağbaba haricindeki herkes mutabıktı. Belediye başkanlığı için çıkan tartışma sonrasında Özgür Özel 10 dakikalık bir ara verdi ve masaya geri döndüğünde Ümit Uysal ismini deklere edip geçti.
Burada elbette Muhittin Böcek’in müthiş bir siyasi manevrası vardı. Kimse bunu inkar etmesin. Muhittin Böcek, o gece Ümit Uysal olmadan seçim kazanamayacağını düşünerek ölüm döşeğinde koltuğunu isteyen Uysal’ın adaylığına onay verdi.
Ne ki, Konyaaltı, Döşemealtı gibi yerlerdeki belediye başkan adayları zaten değişmişti. Mevcut başkanların elbette tepkisi olacaktı. İşte bu noktada Uysal’ın ve çevresinin yapacağı karşı propagandayı göze alamamıştı.
Şimdi gelinen noktada size açık açık söyleyeyim. 4. Dönem Muratpaşa’da Ümit Uysal olmayacak. Muhittin Böcek Büyükşehir için 3. Döneme hazırlık yapıyor.
Sayın Uysal ve A takımı, B takımı C takımı gibi yanındaki yöresindeki adamlar da biliyor ki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Muhittin Böcek olduğu süre içinde ona verilmeyecek.
O’da siyasi geleceğine yön verdi ve olası bir erken seçimde milletvekilliği için hazırlıklarını yapıyor.
Bir insanın siyasi geleceğine yön vermesi gayet normaldir.
Ama ‘Nasıl olsa bir daha belediye başkanı olmayacağım’ diyerek başka zaman olsa kıyametleri koparırken bu sefer Muratpaşa Belediyesinin mallarının, arazilerinin haraç-mezat satılmasına ses çıkarmamasını garipsiyorum.
Kimseyi suçlamıyorum ama belki yanındaki A takımı, B takımı, C takımı Z takımı gibi avaneler, ‘Ümit Uysal gittikten sonra bize ne olacak?’ Diye bir telaşa kapılıp, ne koparırsak kardır düşüncesiyle hareket ediyor olabilir. .
Bu işlerin nasıl yürüdüğünü herkes biliyor.
Tekrar ediyorum bildiğim bir şey yok ve kimseyi suçlamıyorum ama benim pis kalbimin sesi diyor ki "Buralarda senin kafanın basmadığı işler dönüyor olabilir"
NOT: ARSANIN İHALESİNE GİRMEK İSTEYEN 26 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK AÇIK ARTTIRMA, 2 EYLÜL TARİHİNDE SONA ERECEK.