Restorasyonu tamamlanan müze, halk kütüphanesi olarak hizmete alındı

Hatay'da depremde hasar gören müze, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi olarak hizmete alındı.

Hatay'da depremde hasar gören müze, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi olarak hizmete alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da vatandaşlara hizmet vermeye başlayan kütüphaneyi gezdi.

Antakya ilçesi kent merkezinde bulunan ve asrın felaketinde hasar gören Hatay Şehir Müzesi'nin kütüphaneye dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı. Hatay Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hizmete alınan ve Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi ismi verilen kütüphaneyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaret etti. Bakan Ersoy, ziyarette kitap okuyan çocuklarla sohbet etti. Bakan Ersoy, ziyaretinin ardından kentteki incelemelerini sürdürdü.

Manşetler

Orman yangını 28. saatte kontrol altına alındı
Kaleiçi’nde surların üzerine çıkan vatandaş, polisi alarma geçirdi
Antalya’da okul servis araçlarına denetim
Tarsus’ta bir kişi mezar başında hayatını kaybetti
Kırmızı ışık ihlali yapan motosikletli hayatını kaybetti
Antalya’da 2 katlı evde yangın çıktı
Eski eşini almaya gitmeyen avukat evinde ölü bulundu
Mersin’de ticari araç dereye uçtu: 1 yaralı
Mersin’de sahte ilan dolandırıcıları yakalandı
Osmaniye’de rögar kapağı hırsızları kamerada