Türel şehri yeşille buluşturdu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in kente nefes aldıran şehri yeşille buluşturan projeleri 5 sene içerisinde bir bir gerçek oldu.

Antalya’da yıllardır konuşulan ve kangren haline gelen çirkinlik abidesi bina, Başkan Türel’in ilk projelerinden biri olarak peyzajı, içinden sular akan vadisi, ışıklı havuzları ile yeni bir çekim merkezi haline getirildi. Yapılarla dolu eski çirkin görüntüsünden kurtarılan Osman Yüksel Serdengeçti park, yeşil alanları, içinden su akan piyanosu, amfi tiyatrosu, süs havuzlarıyla Antalyalıların nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü.


Muhteşem manzara 
Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onaylı proje ile Yavuz Özcan Parkı’yla yıkılan İl Özel İdaresi alanı Kadın Yarı içerisinden, falezlere zarar vermeyen çelik köprü ve yürüyüş parkuruyla birbirine bağlandı. Yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru, tarihi köprünün altından geçerek falezler boyunca devam ediyor. Böylece yarın içinden denizin falez içine girdiği eşsiz manzara seyredilebiliyor, bu tarihi alan atıl halden çıkarılarak turizme kazandırıldı. 

Buluşma merkezi 
Açıldığı günden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, Antalya’nın yeni cazibe merkezi haline gelen parkta çocuklar özgürce oyun oynayabiliyor, büyükler yeşil alanlarda stres atıyor, yerli ve yabancı turistler de köprü ile geçiş yaparak muhteşem manzaranın tadı çıkartıyor. MAHSUM ALTAŞ

Manşetler

Kontrolden çıkan otomobil, refüjü aşarak karşı şeritten gelen otomobilin üzerine düştü: 2 ölü, 3 yaralı
Burdur’da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu ölüm getirdi
Apartmanın çatısındaki mangal dumanı 7 itfaiye aracını alarma geçirdi
Tarsus’ta dehşet: 2 ölü, 1 yaralı
Egzozcuda eski çalışan dehşeti: 17 yaşındaki genci sırtından bıçaklayıp öldürdü
Adana’da yıllık izin için geldiği memleketinde ölen uzman çavuş toprağa verildi
Otomobil, hafif ticari aracı önünde sürükledi: 3 yaralı
Yola fırlayan kız çocuğuna otomobil çarptı: 1 yaralı
Alanya’da ehliyetsiz çocuğun kullandığı otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı