Ulualan projesi belediyeninmiş!

Memleket derdi olanlar bilir. Geçtiğimiz günlerde CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve CHP Antalya İl Örgütü başta olmak üzere Manavgat Ulualan’la ilgili olarak kıyamet koparmışlar ve yeri yerinden oynatmışlardı.

Bunun üzerine Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu moderatörlüğünde konunun tarafları olanlarla, STK Başkanlarıyla birlikte bir toplantı düzenlendi. Bu toplantı notlarını okuduğunuz zaman kimin nasıl algı operasyonu yaptığını göreceksiniz.

Toplantı notlarından öğrendiğimiz kadarıyla konaklamalı golf alanlarının projesini hazırlayan meğer Manavgat Belediyesiymiş! Manavgat Belediyesi projesinde 3 golf alanı yer alırken, sanki bunu Turizm Bakanlığı kendisi yapmış ve belediye ile hiçbir işbirliği yapmamış gibi halka lanse edilmesi ve Manavgatlıları galeyana getirmesi de cabası. Bakanlığın yaptığı turizm bölgesinde çekek yeri olmaz, 600 metre ilerde kanal bölgesinde yapılmasını öngörüyor. Birde 3 değil dünya standartlarına göre golf sahasını 4’e çıkartıyor.

Manavgat Belediye Başkanı Sayın Şükrü Sözen’in hazırlanan projeden bi haber olduğunu alttaki tutanaklardan okuyacaksınız. Daha önce “Bu güne kadar bu alanı koruduk. Oranın Milli Emlak Arazileriyle, belediyenin yerleriyle, özel mülkiyetleriyle bütüncül bir plan çalışmasıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Yetkili mercilerle müşterek hareket ettiğimizi gösterebilirsek halkımızın hassasiyetlerini ve önceliklerini doğru aktarabilirsek burayla ilgili yeniden bir değerlendirme çalışması yapılabilir” diye açıklamalarda bulunmuştu. Sayın Sözen, galiba koruyarak kullanmayla, atıl vaziyette bırakmayı karıştırdı.

MEHMET NURİ ERSOY: PROJE MANAVGAT BELEDİYESİNİN

Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise toplantıda projeyi hazırlayan kurumun Manavgat Belediyesi olduğunu açıklayarak, projenin şeceresini ortaya çıkartıyor.

27/01/2012 tarihinde, Belediyemiz Bakanlığımız’a 25.000’lik plan yapmak için yetki talebinde bulunuyor Şükrü Sözen dönemin Belediye Başkanıdır. 09/03/2012 tarihinde,

Belediyenin talebi üzerine plan yapma yetkisini veriyoruz. Süreç yeterli olmadığı için ek süre istiyor belediye, ek süreyi de veriyoruz.

  • 23/02/2015 tarihinde,

Belediye tekrar ek süre istiyor tekrar ek süre veriyoruz.

  • 26/12/2016 tarihinde,

*Belediye bir plan hazırlıyor.

*Planı görüşümüze sunuyor. Kızılağaç bölgesi imar planı teklifinde bir tane golf bölümü var 820 dönümlük 2 tane ayrı golf bölümü var birisi 580 dönüm diğeri 515 dönüm ön tarafta yat limanı var özel mülkiyetler şuan ki olan yerler,  bir spor alanı var.

*420 metre günübirlik plaj alanı var.

ŞÜKRÜ SÖZEN: “YANILABİLİRİZ”

Bakanın  projeyi anlatmasının ardından Şükrü Sözen kendi hazırladıkları proje için “Yanılabiliriz. Ancak geri planda kalan kısıma değer katmayacağına inandık. Yanılabiliriz tabiî ki ama biz böyle gördük, halk olarak öyle gördük ve fayda getirmediğine inandığımız için 80 bin imza topladık” diye özeleştiride bulunduğunu okuyacaksınız. Sayın Sözen’in toplantıdan sonra olay anlaşınca Manavgat’lılara “Aslında ben golf demedim, spor destinasyonu demiştim” gibi söylemleri de kulağımıza gelmiyor değil. 

 

AK PARTİ İL BAŞKANI NEDEN SUSTU?

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise bunu başından bu yana bilmesine rağmen, hiç sesini çıkarmadı. Bir basın açıklaması ile bunu halka duyurabilir, projenin aslında Manavgat Belediyesine ait olduğunu açıklayabilirdi. Bunu yapmamasının elbette bir nedeni olabilir diye düşünüyorum.

 

BUYURUN İŞTE TUTANAKLAR:

Toplantı Konusu              :Manavgat Ulualan bölgesine yapılacak yatırımlar

Tarihi ve Yeri    :06/07/2020 Port River Otel

Katılımcılar                        :

  • Mevlüt ÇAVUŞOĞLU                      Dışişleri Bakanı
  • Mehmet Nuri ERSOY                      Kültür ve Turizm Bakanı
  • Ersin YAZICI                                                      Antalya Valisi
  • Muhittin BÖCEK                                              Büyükşehir Belediye Başkanı
  • İbrahim AYDIN                                 Ak Parti Milletvekili
  • Tuba Vural ÇOLAK                                          Ak Parti Milletvekili
  • Mustafa YİĞİT                                   Manavgat Kaymakamı
  • Şükrü SÖZEN                                     Manavgat Belediye Başkanı
  • Sururi ÇORABATIR                                         TÜROOFED Başkanı
  • Ahmet BOZTAŞ                                MATSO Başkanı
  • Siyası Partiler İlçe Başkanları
  • Meslek Odaları Başkanları
  • Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Ulualan bölgesine yapılacak olan yatırımlarla ilgili yapılan toplantıda, Alanya’da değerlendirme toplantısı yaptıklarını aktaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serik ilçesi başta olmak üzere Antalya'da ve farklı ilçelerinde bu tür toplantıları gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kovid-19 ile mücadele ettiklerini hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kovid-19 ile tüm dünya mücadele ediyor. Bazı ülkelerde vaka sayılarında yeniden patlama var. Bununla ilgili telefonlar alıyoruz. Biz telefon açıyoruz, 'Nasıl yardımcı olabiliriz? diye. En başarılı olan ülkelerden biri Türkiye oldu. Çin'de vaka başladıktan sonra dünya ülkelerine yayılması kaçınılmazdı. 'Nasıl mücadele ederiz, altyapımız nedir, ihtiyaçlarımız nedir?' diye en baştan tedbirlerimizi aldık." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, ilgili bakanlıklar ve hükümetin, yerel yöneticilerin Türkiye'de başarılı mücadele yürüttüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya'da valilik ve büyükşehirin, tüm kurumların örnek çalışma yaptığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sektör bilgilendirme konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Yılmaz, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ayrı ayrı sunum yaptı.

Sunumların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun moderatörlüğünde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Manavgat ulualan bölgesindeki bu proje nasıl  oluştu ne zaman gündeme geldi son halini nasıl aldı bölgenin ihtiyaçlarına bu projeyle nasıl cevap vereceğiz detayların sunumunu yapacağız.

  • 27/01/2012 tarihinde,

Belediyemiz Bakanlığımız’a 25.000’lik plan yapmak için yetki talebinde bulunuyor Şükrü Sözen dönemin Belediye Başkanıdır.

  • 09/03/2012 tarihinde,

Belediyenin talebi üzerine plan yapma yetkisini veriyoruz. Süreç yeterli olmadığı için ek süre istiyor belediye, ek süreyide veriyoruz.

  • 23/02/2015 tarihinde,

Belediye tekrar ek süre istiyor tekrar ek süre veriyoruz.

  • 26/12/2016 tarihinde,

*Belediye bir plan hazırlıyor.

*Planı görüşümüze sunuyor. Kızılağaç bölgesi imar planı teklifinde bir tane golf bölümü var 820 dönümlük 2 tane ayrı golf bölümü var birisi 580 dönüm diğeri 515 dönüm ön tarafta yat limanı var özel mülkiyetler şuan ki olan yerler,  bir spor alanı var.

*420 metre günübirlik plaj alanı var.

*Yat limanı zaten sahilin büyük bir kısmını kapatmış diğer yerler TT alanı olarak ayrılmış plajda şu anda konu ettiğimiz plajla ilgili, bunun üzerine biz çalışmaya başlıyoruz. Bu süreç kalmış taki biz göreve gelip bu planı incelemeye alıncaya kadar.

  • 28/11/2018 tarihinde,

Biz bakanlık olarak bu planda bazı değişiklikler yapıyoruz. O planda golf sahaları var ama golf sahaları aslında doğru bir öneri biz bunu doğru buluyoruz. Çünkü bu bölgenin turizmcileri bilir esnafı bilir en büyük sıkıntıları 12 aylık turizmdir. Golf turizmi hangi bölgede var Antalya’da bir tek belek bölgesinde var. Hem belek bölgesine hem belek bölgesi ile havalimanı arasındaki Lara bölgesine olumlu etkilerini hep birlikte yaşıyoruz görüyoruz. Bunun üzerine biz plan yapıp geri gönderiyoruz. 28/10/2018 tarihinde biz planı gönderdikten sonra Belediye herhangi bir itiraz yapmadan geri gönderiyor. Aynı gün nasıl oluyor diyeceksiniz.

* Bakanlık bu planın hazırlanırken her aşamasını Belediye ile birlikte götürüyor.

Her aşamadan Belediye bilgilendirilerek belediyenin görüşlerini alarak beraber götürüyor ve beraber hazırlanan bir plan olduğu için aynı gün içerisinde Belediye tarafından itirazsız olarak askıya çıkabilir şekli geliyor. İki gün sonrada askıya gönderiyoruz. Biz ne değişiklik yaptık belediyenin en başta yani 2012 yılında önerilen planla;

  1. Günübirlik alanı yetersiz bulduk.

* 420 metre olan günübirlik alanı 720 metreye çıkardık.

  1. Golf sahasını üçten dörde çıkarttık daha optimum kullandık sıkıştırdık.

Niye yaptık golf oynayanlar bilir golf turizmi içerisinde olanlar da bilir.

 *Golf destinasyonu yapmak istiyorsanız en az dört sahaya ihtiyaç var aslında optimumu sekizdir.

Golf sahalarının üç tanesi otelli bir tanesi otelsizdir sebebi diğer otellere hizmet için.

  1. Tarım alanının golf sahası olacağı doğru değildir.

 Planda görüleceği üzere planlanan alanda tarım alanı yoktur. Biz bu planı yaparken hiçbir tarım alanına dokunmadık. Eleştirilerden biri olan tarım alanı golf sahasına çevrildi yanlıştır tarım alanı olarak kalmıştır.

  1. Burada tekne barınağı olur.

Marina dediğiniz zaman yat turizmi demektir. Bu bölgede yat turizmi olmaz neden olmaz, burası açık denizdir. Antalya bölgesinde yat turizmi olarak kullanılabilecek tek alan vardır o da kısmidir çok doğru bir alan değildir. Kemer bölgesidir. Kemerde bile daha çok bölge ihtiyacı karşılanır. İhtiyaç olarak doğrudur buraya bir tekne barınağı yapılması gerekiyor. Bu barınağın yerini değiştirdik.

  1. Golflerin olduğu birinci bölge kamu arazisidir.

*Belediyenin olan yerlerde  kamu arazisidir. Bize bağlı olan yerlerde kamu arazisidir.

%85 bir alanı belediyenin olan kısımda izinsiz kaçak yapılmış tekne çekek yerleri var. Belediye onay veriyorsa bizim onu da çözmemiz lazım. Plan yapılırken belediyenin bize gösterdiği bir alan var. Barınak değimiz bu alan yıllarca konuşulmuş kaynak yetersizliğinden sebeplerle yapılamamış.

*Biz buralardan elde ettiğimiz gelirlerle yıllarca konuşup yapamadığınız tekne barınağını modern bir şekilde yapacağız.

PROJENİN HAYATA GEÇMESİ DURUMUNDA

  1. GOLF AKTİVESİ İLE TURİZMİN 12 AY AÇIK HALE UZATILMASI
  2. BAŞTA KIŞ AYLARI OLMAK ÜZERE DÜŞÜK SEZON ÜCRETLERİNİN ARTMASI
  3. BÖLGE VE ÜLKE EKONPMİSİNE KATKI
  4. 3.600 DOĞRUDAN İSTİHDAM VE 10.000 DOLAYLI İSTİHDAM
  5. TURİZM FAALİYET VE TALEBİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ

Covid19 sonrası ekonomide bütün dünyada değişimler olmaktadır. Fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bakanlık olarak bölge kaynaklarından elde ettiğimiz kaynaklarla o bölgenin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. En büyük sıkıntılarınızdan biri de şu anda başınıza gelmedi arıtma alt yapınızda sıkıntınız var.

*Arıtmanız yetersiz ve iki sene sonra benden hepiniz arıtma isteyeceksiniz. Büyükşehir belediyesinin sorunu halleder diyebilirsiniz ama büyükşehir belediyesinin de kaynakları sınırlı bir noktada geciktirir elinde olamayan sebeplerle farkındaysanız geçen sene bakanlık olarak sahil kıyı bandındaki kıyılarımız ve ilçelerimiz için acil yasa değişikliği yaptık.

*Bakanlığımıza arıtma alt yapısı ve diğer alt yapıları yapma yetkisi verdik turizm merkezlerinde. İlk örnek projemiz Antalya belediyemizle örnek bir protokolle Serik’te hayata geçiriyoruz.  Yap işlet devret modeliyle Belediyeden devralarak çözdük.

*Bölgede bu proje olsun ya da olmasın daha önce başka bölgelere de yaptığımız 5 yıldızlı halk plajı tesislerini kuracağız.

*Ücretsiz halk plajlarımızda;

--Özel aile locaları olan,

--Engelliler için deniz erişimi, çocuk parkı, bakım ünitesi ve otoparkıyla engelli dostu

--Beach voleybol, basketbol, mini futbol, kaykay bisiklet yolu, yöresel ürünler halk pazarı, deniz kaplumbağası ve doğal hayatı koruma ve tedavi merkezi koyuyoruz.

--450 araç kapasiteli otopark yapıyoruz.

*Projede hali hazırda 2160 metre sahilde halkın kullanacağı boş alan var. Buraya da mesire alanı ve özel plajlarla ilgili proje yaptık.

 Sadece alt yapıyı yapmayacağız. Projeden elde ettiğimiz gelirle tekne çekek ve imal yerinin sorununu da çözeceğiz. Alanyalıların da önerdiği bölgeler var golf yapmamız için sahip çıkalım bu projeye hem Manavgat hem Alanya golf alanlarını kuralım ve bu bölgeyi destinasyon haline getirelim. Eski fiyat kalitesine dönmesini sağlayalım.

Bölge kendi kaynağını kendi kazansın.

Manavgat Ulualan Koruma platformu Başkanı: İstiyoruz ki kendimizi anlatalım 80.000 üzerinde imza topladık. İmzayı toplarken betonlaşacak demedik sadece Manavgat halkına tahsisini istedik. Belediye Başkanımızın da görüşleri var onunda dinlenmesini talep ediyoruz. Ve sunumunu yapmasını istiyoruz.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü SÖZEN : Az önceki sunumda gözden kaçan bir şeyler var. Onlara açıklık getirmek anlamında 15 dakikalık bir sunumuz var. Düşüncemiz sizlere sıkıntı yaratmak değil sizleri tanıyoruz. Sizlerin Manavgat’a bakışımı biliyoruz. Yapıcı olarak önerilerimizi ve gözden kaçanlara nokta koymak adına sunumumuzu yapmak istiyoruz. Bu önemli toplantı için Bakanlarımıza çok teşekkür ederiz. Bizlerin burada olması sıkıntı yaratmak devletin işleyişine zarar vermek değil, bizler bölgede yaşayanlar ve borçlu hissedenleriz doğru bildiğimiz konu hakkında derdimizi anlatmak için bir araya geldik. Platformun siyasetle ilgisi yoktur. Manavgat her yeriyle önemli turizm alanlarına sahiptir ve ulualan bu alanlara 10 km bandındadır ve bizim için çok önemlidir. Bakanlığımızın buralara bir şeyler yapmak istemesi bizi gururlandırıyor.

Gözden kaçanları anlatmak isterim;

  • Planın çalışması 2012 yılı değil 2007 yılıdır. İlk plan bakanlık tarafından 2007 yılında yapılmıştır ve bu planda hem marina hem çekek yeri konulmuştur. Daha sonra Manavgat belediyesi taleplerde bulunmuştur ve oluru verilen bir çalışmaya başlamıştır.

 

MÜLKİYET DURUMU

Orman alanı: 800 Dönüm

Mera: 2160 Dönüm

Özel Mülkiyet: yaklaşık 1200 dönüm

Özel proje alanı(belediye-hazine-özel) 1800 dönüm

PLANLAMA SÜRECİ GEÇMİŞİ

  • 2007 yılında,

 1/25000 ölçekli doğu Antalya çevre düzeni planı ile arazi kullanımı belirlenmiştir. Sorgun-Titreyengöl Bölgesi ile Kızılağaç turizm Bölgesini bağlayan turizm yolu ırmağın denize döküldüğü noktada marina ve yat çekek alanı kıyı bandında turizm tesis alanları geri bantta küçük ölçekte golf kullanım alanları alt yapı alanları planlanmış

  • 23/02/2015 yılında,

Verilen ön izin ile Manavgat Belediyesine alt ölçekli plan çalışması yapılabilir izni bakanlıkça verilmiştir. Bakanlıkla görüş alınarak bir plan çalışması hazırladık.

  • Manavgat yat limanının hayata geçirilmesi
  • Çekek yerinin modern şekilde yer göstererek günümüz teknolojisiyle kendilerine uydurulabilecek şekilde katkı yapılarak çekek yerinin belirlenmesi
  • Sorgun-Titreyengöl Bölgesi ile Kızılağaç turizm Bölgesini bağlayacak sahil bandının birbirine bağlanması
  • Halkın kıyı kullanıma yönelik aktivite ve sosyal alan oluşturulması ve kıyı sürekliliğinin sağlanması.
  • 26/10/2015 tarihinde,

Plan sürecinde her zaman Bakanlığımızla koordineli yürütüldü. Bakanlığımızla müşterek olarak yapılan çalışmada kızılağaç turizm bölgesiyle bütün olarak hazırlanan plan taslağı onaylandı. Müşterek çalışmada iki alan onaylandı sadece konu alan beklemeye kaldı daha sonra kızılağaç bölgesine ve kent merkezine bağlanan 2015 yılında yapmış olduğumuz planda kızılağaçla sorgunun bağlantı yolu plana kondu. 2016 yılında, Ulaştırma Bakanlığı Yat Limanı Projesinde onayladığı planda da bu marina yeri vardır. Özellikle boğaz girişinde olması elzemdir bizde plana işledik. 40 hektar olarak plana işledik.

-2015 yılında verilen planda bir tane değil sahil boyunca birinci elli ve ikinci elli bandın boydan boya halkın kullanımına açıldı yeni planda bu yok. İkinci elli planda günübirlik alanlarla donatıldı tamamen.

- Bölgenin ve kent halkının doğrudan sahile inebilmesi için taşıt yaya ve bisiklet yolları önerildi.

-Bakanlıkça 2014 yılında onaylı bulunan yangın merkezi vardı. Burası yangın bölgesi, pistin korunmasını yangınlar için önemli gördük ve ona ilaveten pisti geliştirerek havacılık turizmine orda canlı kılabileceğimiz bir alan olarak işledik.

-Manavgat ırmağında hizmet veren teknelerle 1.500.000 turizm sezonluk geziyor onu destekleyen 6 tane iptidai koşulda hizmet veren çekek vardır. Bu koşullarda bile İskenderun’dan İzmir’e hizmet verir koşula geldi.

-Bakanlığımızın önerisiyle müşterek kararlı 2015 öndeki çekek yerini turizm bölgesine zarar vermemek için bakanlığın olurunu alarak geriye almayı önerdik. Arıtmanın bitişiğidir önerilen alan DSİ kanı ile oraya ulaşıp orada çekek yerini modernize edip yok etmeyi düşünerek oraya koymuş olduk.

-450 dönüm özel mülkiyet ve 150 dönüm kamu arazisini turizm tesis alanı olarak ayırmayı önerdik.

-Golf alanları içinde spor tesisleri katarak turnuvaların düzenleneceği kış turizmini canlandıracak alanlar dahil ettik ve bu alana özel mülkiyeti de dahil ettik.

-Oymapınar alternatif turizm bölgesi Dünyanın bir çok yerindeki örnekler gibi golf sahası olmak için uygundur. Denizden uzakta birçok golf sahası bulunmaktadır. Bakanlığımızca 2014 yılında Belediyemize verilen yetki kapsamında Belediyemiz üst ölçek plan çalışmalarımızı bakanlıkla müşterek devam ettirdi. Konumu doğal güzellikleri ile golf turizmi için elverişli bir alan olan Oymapınar bölgemizde yurt dışından uzmanlar davet ettik. Uzmanlar ve bakanlık yetkililerince müşterek yaptığımız çalışmada golf alanlarını belirledik. Alanlar tamamen kamu arazileridir. Planlama Bakanlığımızca uygun görüldü ve 2018 yılında planlandı.

- Projemizde geçen golf ve spor tesisleri ile Oymapınar da golf tesislerini entegre ederek 4 tane biner dönümlük konaklamalı golf alanı önerdik. Bakanlık planı onaylamıştır.

GELİNEN SÜREÇTE,

Belediyemizce hazırlanan ve 2015 yılında Bakanlığımıza sunulan plan önerisi ve tamamiyle Bakanlığımızla müşterek olarak yürüttüğümüz tüm bu süreç yok sayılmış oldu. Belek planında uzunca bir alanda sahili görmek imkansız ancak bizim planımızda sahile iniş için fazlasıyla alanlar ayrılmıştı. Yanılabiliriz ancak geri planda kalan kısıma değer katmayacağına inandık yanılabiliriz tabii ki ama biz böyle gördük halk olarak öyle gördük ve fayda getirmediğine inandığımız için 80.000 imza topladık. Asla derdimiz devletimizin sistemine sıkıntı yaratmak değildir. Kentle ilgili süreçte  fikir sahibi olmak istiyoruz ve lütfettiniz nezaket gösterdiniz.

15/04/2020 tarihinde,

Bakanımız itirazımız olmadığını söylemişti ancak o tarihte resmi itirazımızı yaptık. İtirazlarımız 1.5 yıl değerlendirmeye bekletilerek yapılan itirazlarımız reddedilmiştir. Dava açtık ve hukuki sürecimiz devam etti.

Bakanımızın 2 km dediği bant sorgun çamlığı önündeki halk plajı yapacağız dediği bant Manavgat Belediyesinin tahsisinde ve 4 yıldır Manavgat Belediyesi orayı bekliyor. Yer teslimi Manavgat Belediyesi’ne yapılmamıştır. Yer teslimi yapılmış olsaydı son derece doğru bir proje gurur duydum Sayın Bakanım anlatınca şimdiye kadar hayata geçmiş olurdu. Bu sürecinin yeniden değerlendirmesini istiyor ve fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ederiz.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

**Aramızdaki fark Marinanın liman ağzından alınıp geriye konulması ama marina kelimesi yanlış tekrar burada yat turizmi olmaz kamu kaynağını hiçe gider. Tekne barınağı olur.

**Oymapınar’a golf yapalım ona da kabulüz ancak talep yok talep olursa yapalım.

**Alanya da yapıldı 10 km ötede ama talep odlumu? Hayır talep görmedi. Yatırımcı yok proje geri dönüş almıyor.

**Sahilden geçen yol Bakanlık planında var. Daha da belirgin hale getiririz.

**Özel mülkiyette sıkıntı olmasın diye burada günü birlik alan planlamadık. Özel mülkiyette sıkıntı yok diyorsanız onu da yaparız.

**Marina yanlış çünkü verdiğiniz örnekler 50 yıl önce yoklukta yok satan projelerdir. Ama artık dünya turizminde rekabet vardır.

**Sahile iniş yok deniyor golf sahalarının aralarından daha geniş ve daha çok yollar indiririz onu da çözeriz.

**Golf sahası bu sporun gerçekleştirilmesi için minimum 4 adet olmalı ve yatırım maliyetini karşılayıp yatırımcı bulması için konaklamalı olması gerekmektedir.

**Tek sorun aramızdaki Başkanın deyimiyle marina benim deyimimle tekne barınağı.

Kemerde bile gerçek marina olmasına ve etrafı koy dolu olmasına rağmen talep yok. Fiyatlar yerlerde doluluk yok. Antalya da mega yat yok uğrayan Kaş’a kadar gelir geri döner. Bu yatırımı yaparsak sonuç alamayız ve yatırımcı bulamayız.

Yatırımcı bulmazsak devlet kaynağına yöneliriz. Tutmazsa devletin parası batar zihniyeti oluşur bu yanlış zihniyet ve zihniyetten çıkmamız lazım.

Tekne barınağına ihtiyaç var ona asla itirazım yok. Tekne barınağını belediye yer göstersin yapalım tekne barınağı da gelir getirmeyeceği için kimse yapmaz onu da biz buradan elde ettiğimiz gelirle biz yapalım.

Kamu arazisi olan yere de çekek yerini biz yapalım bunun da kaynağını buradan elde ettiğimiz gelirle yapalım.

Tüm sorun çözülsün sadece tekne barınağı yer değiştirecek ve 3 saha yetersiz bu spor için minimum 4 saha gerekli ideali 8’dir. Oymapınar’ı da açalım ilaveten bakalım yatırımcı bulunur mu umarım bulunur. Ancak Alanya’da denedik ama bulamadık. Golf sahaları otel yapılmazsa eğer yatırımını çıkaramaz. Gerçekçi olalım dünya eskisi gibi değil turizm de eskisi kadar kolay değil.

Hesapta olmayan Arap Ülkeleri de turizme girdi ve sınırsız kaynakları var. Gerçekleri göreceğiz hızlı sonuç alıp vakit kaybetmemeliyiz. Covid sonrası turizm çok şekillenecek hazır olmamız lazım. 

Ninnilerle vakit geçirmememiz lazım eskinin turizm şartları ve şekilleri artık geçerli değil. Rakipsiz ortamda yapılmış turizm gerçekleri bunlar. Buradaki bütün sorun çözülür tüm yatırımları biz yaparız.

BAKANLIK PROJESİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLE YAPILMASI PLANLANANLAR

  • ALT YAPI VE ARITMA SORUNUN ÇÖZÜMÜ
  • İHTİYACI KARŞILAYACAK TEKNE BARINAĞI YAPILMASI
  • ÇEKEK YERİNİN YAPIMI
  • 2160 METRE UZUNLUĞUNDAKİ SAHİLE MESİRE VE PLAJLAR YAPILMASI
  • PROJE OLSADA OLMASADA 5 YILDIZLI HALK PLAJI YAPILMASI

Manşetler

Antalya’da 1 haftada 16 bin araç sürücüsüne ceza uygulandı
Husumetlisinin başına kurusıkı tabanca ile 6 el ateş etti: 1 yaralı
Kedi işçinin dönerini çaldı
Göğsünden bıçaklanan şahıs hastanede hayatını kaybetti, eşi sinir krizi geçirdi
Elinde bıçakla camiye giren şahsın müezzini fırça ile kovalayıp, kapı camını kırdığı anlar kamerada
Müezzin ve cemaati camiye sokmayan eli bıçaklı şahıs, cemaat tarafından taşla kovalandı
Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı
ATSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Markette bıçaklı soygun kamerada: 2 şüpheli tutuklandı
Jandarma’dan cayrokopter destekli asayiş ve trafik denetimi