Kurum bünyesinde uygulamaya konulan tedbirler sayesinde sağlanan tasarruflar da ASAT’ın çevreyi koruma konusunda koyduğu katkının kamunun dikkatine sunuyor ve doğanın korunmasında öncü rolünü gösteriyor.
ASAT Genel Müdürlüğü bünyesinde Antalya genelinde 39 adet Atıksu Arıtma Tesisi bulunuyor. Bu modern tesislerde yürütülen arıtma ve kontrollü deşarj faaliyeti sayesinde özellikle kentin dünya çapında değerli görülen sahilleri başta olmak üzere tabii yapısı korunuyor. Arıtma Tesislerinin varlığının, insan ve çevre sağlığı açısından vazgeçilmez öneme sahip olduğu biliniyor.
YER ALTI SU KAYNAKLARI SAF VE TEMİZ KALIYOR
ASAT’a ait teknolojik donanımlı arıtma tesisleri ile yer altı ve yer üstü su kaynakları, doğal çevre yapıları, tarım alanları güvence altına alınmış oluyor.
Arıtma Tesislerinin kente yaptığı katkılar arasında mavi bayraklı plajları barındıran sahil şeridinin korunması yanında ilçelerdeki değerli doğal mirasların korunması da sayılıyor. Örneğin İbradı ve Ormana’daki paket arıtma sayesinde bölgedeki önemli bir doğal – turistik yapı olan Altınbeşik Mağarası en saf ve temiz hali ile korunuyor.
ATIKSU DAN “A” SINIFI TARIMSAL SULAMA
Korkuteli’nde Arıtma Tesisinden dejarj edilen Arıtılmış Atık suların Yeniden Kullanımı Yönetmeliği Tablo E7-1'e göre "A" sınıfı Tarımsal Sulama Suyu elde edilmekte ve bu su ilçede tarım alanında kullanılmaktadır. ASAT'ın bu uygulaması alanında örnek gösterilen "ÇEVRECİ" projeler arasında yer alıyor.
Bunun yanında akarsular ve kanallar sürekli denetim ve gözetim altında tutularak, bakımları yapılarak ve zaman zaman ıslah çalışmalarıyla sağlıksız koşulların önüne geçilmekte ve Akdeniz'e kirli sular akmamaktadır.
ASAT’TAN ÇOCUKLARA SU VE ÇEVRE BİLİNCİ
Yatırımlarında, altyapı imalatları sırasında çevre koruma hassasiyetini önde tutan ASAT yer altı ve yer üstü kaynaklarına gösterdiği saygıyı toplum bilincine dönüştürme çabası ile de çeşitli çalışmalar yapıyor. Dönem dönem Su Hayattır sloganı ve projesi ile okullu çocukları su ve çevre konusunda bilinçlendirmek için Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yapan kurum kendi içinde de aldığı tedbirler ile çevreyi koruma konusunda öncülük ediyor.
TASARRUF İLE DOĞAYA VE ÇEVREYE KATKI
Elektronik Belge Yönetim Sistemi sayesinde ASAT’ta elektronik işlemlere bağlı olarak azalan kâğıt miktarı sayesinde kurumun çevreye olan katkısı istatistiklere şu şekilde yansıdı: 634 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 3 milyon litre su tasarrufu sağlandı, 179 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 12 ton katı atık önlendi. Böylelikle söz konusu sürede, yaklaşık 5 milyon adet A4 kâğıdın çöpe gitmesi de önlenmiş oldu.
ASAT tüm yatırım ve hizmetlerinde çevreyi koruma konusunda her zamanki duyarlılığını sürdürdüğünü ve bunun asla değişmeyeceğini “Dünya Çevre Günü” vesilesiyle bir kez daha hatırlatıyor ve “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutluyor.
GELECEĞİMİZ İÇİN ÇEVREYE DUYARLILIK ŞARTTIR.
AKDENİZ’E KARA SULAR İNMESİN,
SULARIMIZ VE DENİZLERİMİZ TEMİZ KALSIN.
ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.