1
  • BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Antalya 18 °C

Ulaşım Esnafının sorun ve talepleri raporlaştırıldı

Ulaşım Esnafının sorun ve talepleri raporlaştırıldı

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Doğan, Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Orhan Tezcan, Antalya Merkez ve Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar ilçelerde faaliyet gösteren Şoförler, Servisçiler, Otobüsçüler ve Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanları’nın katılımlarıyla ulaşım esnafının genel durumu ve fiyat tarifelerini değerlendirmek, Pandemi sürecinde yaşamış oldukları sıkıntılar ile taleplerini raporlaştırarak ilgili makamlara iletmek amacıyla Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde toplantı gerçekleştirdi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ulaşım esnafının Pandemi sürecinde gelirlerinin azalmasına rağmen kamu hizmeti verdiklerini ve vatandaşlara fedakarca hizmet ettiklerini belirterek, “Ülkemizde 11 Mart’tan bu yana malum Koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Bu mücadele çerçevesinde bir yandan sağlığımızı korumaya bir yandan da para kazanmaya çalışıyoruz. Siz değerli Oda Başkanlarımız da gerek merkezde gerekse ilçelerde İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda uyulması gereken kuralları üyelerinize, esnaf ve sanatkarlarımıza duyuruyorsunuz. Sayın Valimiz Başkanlığında, ilçelerinizde Kaymakamlarımız Başkanlığında Pandeminin yayılmaması ile ilgili denetimlere katılıyorsunuz. Bir taraftan da Pandemi ile ilgili alınan kararlarda araçlarımızda kapasite %50 oranında düşürülmüştü. Bu karar nedeniyle ulaşım esnafımız mağduriyet yaşamıştı. Bu süreçte gelirleriniz yarı yarıya düşmesine rağmen giderleriniz artarak devam etti, mazotunuzu tam doldurdunuz, giderlerinizi tam ödediniz. Bunu kamu hizmeti amacıyla vatandaşımıza hizmet amacıyla yaptınız. Kendinizden fedakarlıklar yaptınız. Tabi bir taraftan vatandaşlarımıza hizmet sorunluluğumuz var ama bir taraftan da evimize ekmek götürmemiz gerekiyor. Ancak esnafımızın da bir dayanma gücü var. Normalleşme süreciyle birlikte tedbirler gevşetildi ancak bir çok esnafımızın gelirleri geçtiğimiz senelere oranla çok düşük durumda. Bugün ulaşım esnafımızın sıkıntılarını değerlendirmek, taleplerini bir rapor haline getirerek ilgili makamlara aktarmak, hem bir dönem sonu değerlendirmesi hem de 2021 yılına hazırlık amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Bugün burada, Antalya Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcımız Cemil Doğan, Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürümüz Orhan Tezcan, Antalya Merkez ve Kaş’tan Gazipaşa’ya İlçelerde faaliyet gösteren Şoförler, Servisçiler, Otobüsçüler ve Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlarımız ile bir aradayız. Ulaşım esnafımızın sorunlarını, sıkıntılarını görüşeceğiz, sizlerden topladığımız talepleri bir rapor haline getirerek ilgili makamlara ileteceğiz, yine fiyat tarifeleri ile ilgili taleplerimizi aktaracağız. Bir yandan Pandeminin yayılmaması için çabalarken bir yandan da ulaşım esnafımızın ayakta kalabilmesi için gerekli tüm çalışmaları yapacağız.” dedi.  

Kolluk kuvvetleri olarak, sağlıkçılardan sonra en çok görev yapan kurum olduklarını belirten ve ulaşım esnafının Pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiklerini ifade eden Antalya Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Doğan, “Pandemi döneminin en çok mağdur olan esnaf gruplarından birisi ulaşım esnafımız. Gerçekten esnafımız çok zor bir süreç geçirdi. Ulaşım esnafımız iş yapmasa dahi araçları durduğu yerde masraf yapıyor. Sigortası var, bakımı var, yine yanlarında çalıştırdıkları işçiler var. Gerçekten tüm Dünya olarak zor günlerden geçiyoruz. Şükürler olsun ki ülkemiz bu zorlu süreci çok iyi yönetti. Hükümetimiz bir çok destek açıkladı. Tabi hepimizin taşın altına elini koyması gerekiyor. Pandemi ile mücadele kendimizden fedakarlık yapıp mücadele etmemiz gereken bir durum. Bu virüs mesafe azaldığında ve maske kullanılmayınca kolayca bulaşabilen bir virüs. Dolayısıyla ulaşım araçlarımız da sosyal mesafenin sağlanması amacıyla %50 kapasite sınırlaması getirilmişti. Riskin en aza indirilmesi amacıyla gerekli tüm önlemler alınıyor. Tabi burada esnafımız sorunlar yaşayabiliyor, işleri ve gelirleri azalabiliyor. Salgının yayılmaması amacıyla çok sıkı tedbirler alındı. Ancak şu anda kontrollü bir normalleşme süreci içerisindeyiz. Tedbirleri elden bırakmadan kontrollü bir sosyal hayata hep beraber adapte olacağız. Burada da görüşeceğimiz sorunlarda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Oda Başkanlarının söz alarak ulaşım esnafının sıkıntılarını dile getirdikleri toplantıda şu talepler aktarıldı, “Ulaşım esnafının gelirlerinin giderlerini karşılamaması ve bu şekilde bir toplu taşımanın sürdürülebilir olmaması sebebiyle toplu taşıma fiyat tarifelerinde zam talebi. Servisçi esnafına haftada iki gün çalışmaları nedeniyle destek verilmesi gerektiği. Öğrenci taşımacılığı yapan servisçi esnafının fiyat tarifelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiği. D2 belgeli araçların personel taşımacılığı yapması sorununun devam ettiği ve bu konu ile alakalı olarak bir yönetmelik hazırlanarak il sınırları içerisinde D2 belgeli araçların servisçi esnafı gibi taşımacılık yapmasının engellenmesi gerektiği. Taksimetre konusunda Antalya Merkez ile ilçeler arasındaki fiyat farklılığının giderilmesi gerektiği. SRC belgesindeki yaş sınırlarının yeniden düzenlenmesi ve İl sınırları içerisinde SRC belgesi aranma zorunluluğunun kaldırılması gerektiği. Korsan taşımacılığa karşı denetimlerin sıklaştırılması gerektiği. Havaalanlarının hem girişlerinde hem de çıkışlarında denetim yapılması gerektiği iletildi.” Haber Merkezi

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.